Arkiver

E-handelNyheder

Læs handelsbetingelserne på ét minut, når du handler på nettet

Danskerne er blevet dårligere til at tjekke handelsbetingelserne, når de handler på nettet. Det går ud over forbrugerne selv, advarer direktør i den danske certificeringsordning e-mærket. Men han har et tip til at sikrer flere handlende. 

Af Josefine Maria Hansen

Vi er blevet dårligere til at tjekke handelsbetingelserne, når vi handler på nettet. Ifølge en undersøgelse lavet af e-mærket er det kun hver anden forbruger der ved præcist, hvad de accepterer ved købet. Det er en tilbagegang på 10 procentpoint i forhold til sidste år.

”Selvom handelsbetingelserne hverken byder på neglebidende spænding eller den store underholdning, indeholder de vigtig viden. Det er netop dér, rettighederne for købet står. Det kan være, at man har sagt ja til særlige bytteregler, eller at varen er undtaget fortrydelsesretten,” forklarer Lars Schmidt Larsen, direktør i e-mærket.

Det er især dem, der handler ofte på nettet, der ikke læser handelsbetingelserne, hvor tallene er lidt bedre for dem, der ikke handler så ofte. Det er paradoksalt mener Lars Schmidt Larsen, da det netop er dem der handler mest, der er i størst risiko for at få sig en ubehagelig overraskelse.

”Og som vores undersøgelse også viser, kender de mest handlende ikke nethandelsreglerne bedre end de andre,” lyder det fra direktøren.

Læs dem på ét minut
Direktøren erkender at det er en tendens der er svær at vende. Han tilbyder derfor de internethandlende et råd, der kun tager et overkommeligt minut at følge:

”Som minimum bør man altid læse punkterne om fortrydelse, reklamation og særlige vilkår omkring købet i handelsbetingelserne. Det er ofte de punkter, hvor de største forskelle fra standarden findes. Læser man dem, er man nogenlunde godt informeret om handlen. Det er i hvert fald bedre end slet ikke at læse dem,” afslutter Lars Schmidt Larsen.

Skriv et svar