Arkiver

BusinessNyheder

Danmark blev ‘runner up’ på startup-rangliste

Det danske startupmiljø har vokset sig til en seriøs industri, der langsomt modnes, men det skal både talent og kapital uden for de danske grænser også lægge mærke til.

Med tiden opstår der erfaringstunge serieiværksættere, der geninvesterer i yngre danske startups, og det danske startup økosystem begynder at samle sig om nye fællesskaber og grupper, som senest #CPHFTW initiativet, Nordic Startup Awards og de mange kontorfællesskaber helliget digitale og tech-fokuserede iværksættere.

Læs også: Danmark skal på det digitale landkort

Initiativer der alle trækker mere opmærksomhed til det danske startupmiljø, og dermed mere risikovillig kapital og mere talent.

Danmark og København kom ikke på ranglisten i år – ligesom hverken Helsinki eller Stockholm gjorde det, hvilket betyder, at Norden igen ikke er repræsenteret. Dog er både København, Stockholm, Oslo og Helsinki nævnt som “runners-up” i Europa, der som samlet størrelse har en imponerende samlet vækst på 314 procent.

“Det skal være interessant for startups og for investorer at satse på Danmark, og det kræver, at vi har nogle data at fremvise. Vi er nødt til at kende vores potentiale, muligheder og svagheder for at kunne vækste – og ingen har datagrundlaget, hvorfor det er aldeles relevant at få kortlagt,” siger Anette Nørgaard, NextGen Marketing Manager for Microsoft Danmark.

Hent hele rapporten her: Startup Compass blog.

Skriv et svar