Arkiver

E-handelGuideNyheder

5 do’s and don’ts når du skal have fragtet dine varer

Indhent flere forskellige tilbud, få styr på forsikringen og vær large med tidspunktet. Sammen med MinFragt.dk har vi udarbejdet en guide til, hvordan du sørger for den bedste fragt af dit gods.

MinFragt.dk arbejder til daglig med at finde de bedste tilbud på fragt blandt 23.000 lastbiler i hele Europa. Her er deres råd til, hvordan man sikrer sig bedst, når man fragter sit gods.

5 Do’s

1: Få flere forskellige tilbud. Det er altid en god idé at få mere end ét tilbud på din transport. På den måde sikrer du dig, at du ikke betaler overpris. Den bedste pris får du ofte, hvis dit gods kommer med en lastbil, der alligevel skal køre din rute. Mange lastbiler kører med ledig kapacitet – ved at udnytte den, deler du omkostningerne for fragten med andre og får den bedste pris.

2: Få en pris, der inkluderer alt. Få altid en pris fra fragtmanden, der inkluderer alt. For at du har bedst mulighed for at vurdere en pris, skal der gerne indgå:
● Eventuelle brændstof-, bro-, og vægtafgifter
● Hjælp til ind- og udbæring (hvis du ønsker det)
● Eventuel ekstra forsikring
● Eventuel opbevaring af godset (hvis godset ikke køres direkte til leveringsadressen)
● Moms (for privatkunder)

3: Kend dimensionerne på det, du skal have fragtet. Dimensionerne på godset er en af de vigtigste faktorer, når en fragtmand skal give dig en pris. Derudover er det en god idé at informere fragtmanden om afhentnings- og leveringsforhold. På den måde kan fragtmanden vurdere, hvilket udstyr han har brug for, for at kunne udføre transporten, og dermed give dig den bedste pris.

4: Forebyg skader på dit gods ved at pakke det ordentligt ind. Hvis du skal sende større elementer, er bobleplast og bølgepap gode til at beskytte godset. Hvis der er tale om pakkeforsendelser, er det vigtigt at fylde pakken ud, så godset ikke kan bevæge sig inde i pakken – det kan for eksempel gøres med luftfyldte poser eller flamingo.

5: Vær altid klar over, hvordan dit gods er forsikret. I mange tilfælde vil fragtmandens forsikring kun dække dit gods til en bestemt grænse, der ikke tilgodeser godsets reelle værdi. Det kan derfor være nødvendigt at tilkøbe ekstra forsikring, så godsets fulde værdi er forsikret. Ved import og eksport af dit gods er der ofte flere led involveret i håndteringen – derfor er det vigtigt at have styr på, hvor ansvaret for fragten ligger under hele transporten.

5 Don’ts

1: Vær meget forsigtig med at få udført transport af private. I tilfælde af skader på godset, manglende levering eller lignende er du dårligt stillet i forhold til erstatning, da en normal forsikring ikke altid vil dække.

2: Gå ikke altid efter den billigste pris, når du skal have noget fragtet. Det er mindst lige så vigtigt at være tryg ved, at transporten bliver udført til tiden, og at du ikke lige pludselig løber ind i uforudsete udgifter til transportøren. Hvis du ikke kan stole på din fragtmand, kan det billigste tilbud hurtigt ende med at blive det dyreste. Det er derfor en god idé at anvende velrenommerede fragtmænd, som du har hørt positivt omtalt.

3: Hav ikke urealistiske forventninger til, hvad transport koster. Selv hvis det er muligt for en fragtmand at tage dit gods med på en rute, han alligevel skal køre, har transport stadig en pris. Der er dog mange gode tilbud at hente. Hvis en lastbils udgifter allerede er dækket af andet gods, vil fragtmanden typisk kunne give dig et tilbud, der ligger noget under listeprisen – men regn ikke med at få det gratis.

4: Vær ikke for stålsat med tidspunktet for transporten, medmindre det er vigtigt, at godset køres på et bestemt tidspunkt. Jo mere fleksibel du er med tidspunktet, jo større er sandsynligheden for, at fragtmanden kan give dig en god pris.

5: Bryd ikke dine aftaler med transportøren. Hvis I har aftalt, at afhentningen skal ske på et bestemt tidspunkt, er det vigtigt, at du har godset klar. Ligeledes er det vigtigt, at godset kan leveres som aftalt – forgæves kørsel, hvor fragtmanden må vende om igen, er ærgerligt for begge parter. Derudover kan du ende med at skulle betale ekstra for forgæves kørsel, medmindre andet er aftalt. I den forbindelse er det også godt at være tilgængelig, så transportøren kan kontakte dig, hvis der bliver brug for det.

Skriv et svar