Arkiver

BusinessNyheder

Danske WriteReader udtaget til Intels Education Accelerator

Som det eneste ikke-amerikanske startup er det danske undervisnings-startup Writereader blevet udtaget til Intels Education Accelerator.

Som én af bare otte startups er danske Writereader sluppet gennem nåleøjet til den amerikanske internetgigant Intels acceleratorprogram for uddannelses-rettede startup, også kaldet ed-tech startups.

Læs også: Egmont investerer millionbeløb i ed-tech startuppet WriteReader

WriteReader udvalgt blandt 200 ansøgere

Intel Education Accelerator blev stiftet så sent som i april i år og er et program dedikeret til at hjælpe ed-tech startups med at transformere uddannelse og læring. WriteReader blev udtaget blandt næsten 200 ansøgere fra hele verden og skal nu igennem et fire måneders accelerator-program, der giver dem adgang til kapital, mentorer og kontorpladser i hjertet af Silicon Valley.

“Vi har fået god respons fra startups over hele kloden gennem ansøgningsprocessen, og vi er ekstremt glade for de otte meget forskellige virksomheder, som skal deltage i vores acceleratorprogram,” siger Intels vicepræsident John Galvin, der er general manager for Intel Education i en pressemeddelelse.

Han fortsætter, ” Virksomhederne er ivrige efter at vækste og gøre en forskel for undervisningssektoren. Sammen med vores 50 mentorer kan vi ikke vente med at begynde arbejdet med disse imponerende startups.”

Læs også: Danske WriteReader i dialog med Obamas rådgiver

Deltagerne får hjem i Silicon Valley

Acceleratorprogrammet giver deltagerne vejledning inden for teknologi, forretning og undervisning. Derudover kan deltagerne hver sikre sig investeringer på op til $100.000 fra Intel Capital. Sidst men ikke mindst får deltagerne adgang til Intels globale netværk af undervisere og regeringer i over 100 lande.

Deltagerne i acceleratorprogrammet får adgang til undervisning, coaching  og får mulighed for at pilotteste deres produkt i amerikanske skoler. Dommere og mentorer for programmet inkluderer prominente navne som Tom Kalinsky, tidligere CEO i LeapFrog, Sega og Mattel, direktør for Intel Capital, Arvind Sodhani, Silicon Valley journalist og iværksætter, John Battelle samt The Walt Disney Co.

Medstifter og direktør i WriteReader Babar Baig fortæller: ”Det er naturligvis en kæmpe mulighed for WriteReader, men også et stort skulderklap til den danske uddannelseskultur, som får mulighed for at nå ud globalt og gøre en forskel for børn i hele verden”.

Det fire måneder lange acceleratorprogram kulminerer den 2. december til “pitch day”. Her får iværkætterne mulighed for at præsentere deres produkter foran potentielle investorer.

Læs også: Appen WriteReader vil gøre børn bedre til at læse og skrive

Skriv et svar