Arkiver

EventsNyheder

Sådan ser iværksættersamfundet ud

Hvilken rolle spiller staten? Skal iværksætteri på skoleskemaet og kan iværksætteri læres af alle? Disse og mange flere spørgsmål kan du få svar på i bogen ”Iværksættersamfundet”.

Trendsonline var med til bogreception, da Danmarks nye bog om iværksættersamfundet blev lanceret tirsdag d. 18. august. Bogen er skrevet af et team på tre særdeles ambitiøse sjæle fra startupmiljøet – Søren Berg Jørgensen, Christel Skousen Thrane og Mads Váczy Kragh.

Fra landbrugsland til iværksættersamfund
Danmark er på vej mod iværksættersamfundet. De seneste 150 år har sendt os fra landbrugsland til videnssamfund med en mellemlanding i industrialiseringen. Næste stop er iværksættersamfundet. Med denne overbevisning har forfatterne de sidste 3 år arbejdet på bogen, som debatterer Danmark som et iværksættersamfund.

”Vi danskere har haft en tendens til at være meget tryghedssøgende og set os mest tilfredse med et lønmodtagerjob. De unge opfatter tryghed ud fra et nyt perspektiv. De mener det er mest trygt at sejle sit eget skib. Som iværksætter bestemmer du selv, om du er fyret eller ej, og har friheden med dig hele vejen”, sådan beskriver Christel den nye vej mod iværksættersamfundet.

Internationalt udsyn
I bogen trækkes paralleller til nogle af verdens mest succesfulde iværksættersamfund. Fælles for Silicon Valley, Singapore og Tel Aviv er, at staten i den seneste årrække har spillet en aktiv rolle, og bidraget til at skabe rammerne for iværksættersamfundet.

”Vi diskuterer vigtigheden i, at iværksættere får så gode vilkår som muligt i et samfund. I den forbindelse undersøger vi også, hvad vi i Danmark kan lære af andre steder i verden”, siger Søren Berg Jørgensen.

Derfor har Danmark brug for ”Iværksættersamfundet”
”Vi skriver bogen nu, da der sker en massiv samfundsmæssig udvikling i disse år. Iværksættere står for 50% af jobskabelsen herhjemme, og derudover er de med til at forbedre vores samfund ved at skabe innovation og introducere nye produkter, services og processer, som forbedrer den frie konkurrence og samfundet”, fortæller Søren Berg Jørgensen.

Iværksættersamfundet” indeholder historier fra succesfulde iværksættere, portrætter af andre lærerige iværksættersamfund og essentielle råd til dig, som går og overvejer at begive dig ud i iværksættermiljøet. Med bogen ønsker forfatterne at kickstarte debatten om, hvordan vi skaber de bedst mulige rammer for innovation og iværksætteri i Danmark. Hvis du har lyst til at tage del i debatten, kan du få fingre i bogen her.

Skriv et svar