Arkiver

Nyheder

Findroommates nye app ordner finanserne for roommates

Den danske deleøkonomiske boligplatform findroomate.dk har lanceret en ny app, der kan hjælpe roommates med at holde styr på deres fælles økonomi. Appen hedder SplitCost og gør det let og hurtigt for roommates at dele deres udgifter mellem sig.

Bor du i bofællesskab? Har du nogensinde haft problemer med at holde styr på, hvem der sidst lagde ud for toiletpapir, eller hvem der stadig mangler at betale dig for den aftensmad, du stod for i går?

I så fald kan du ånde lettet op nu. Den deleøkonomiske boligplatform Findroommate.dk har nemlig lanceret en app, der hjælper roommates med at holde styr på finanserne.

Appen hedder SplitCost og sørger for, at alle udgifter bliver ligeligt fordelt mellem dig og dine roommates.

Undgå den dårlige stemning
”Idéen bag den nye app kom, da vi opdagede hvor mange bofællesskaber, der indkøber ting til fælles brug. Det betyder, at der hele tiden er nogen i bofællesskabet, der har lagt ud for fællestingene, og som de andre roommates skylder penge til,” forklarer Kristian Matthes, CEO i Findroommate.

Der er altså tale om en lille ting, der udgør et stort problem blandt roommates, og derfor besluttede de to stiftere af Findroommate at lave en app, der med deres egne ord ”kunne genoprette husfreden”.

”At bo med andre er både udfordrende og spændende, og kræver overskud og ikke mindst tålmodighed. Det kræver, at man kan løfte simple opgaver som madindkøb og rengøring i flok. Men nogle gange glipper det bare. “Jeg lagde ud for aftensmaden igår, nogen skylder mig altså 96 kroner!” Og der findes ikke noget værre end at blive uvenner med sine roommates over en gang pasta med kødsovs,” siger Savo Pekic, CTO i Findroommate.

Hvordan fungerer det?
SplitCost fungerer på den måde, at du opretter en udgift, vælger de roommates, der skal være med til at betale og så holder SplitCost styr på, hvem der skylder hvad til hvem.

Står du for eksempel med en elregning eller en netto-bon som hele bofællesskabet skal være med til at betale, taster du blot det samlede beløb ind i appen, og så viser SplitCost, hvor meget hver roommate skal af med.

Derudover kan man oprette en fælles indkøbsliste, så man altid kan se, hvad man selv og sine roommates mangler. Appen holder også regnskab over, hvor meget man hver især skylder hinanden, og holder styr på budgetter i forskellige kategorier som ‘indkøb’ eller ‘husleje’. Man skal blot sørge for, at alle roommates har appen på deres smartphone, og at der er lavet en fælles gruppe for hele bofællesskabet.

Hent den i appstore
Appen blev lanceret d. 3. August og er nu tilgængelig i iTunes appstore.

 

Skriv et svar