Arkiver

EventsNyheder

Elon Musk vinder verdens vigtigste designpris i Helsingør

Fra Guatemala over Holland til Singapore. Årets vindere af designernes svar på “the Oscars” stammer fra hele verden, men prisen – den blev uddelt i Helsingør.

Index Award: Design to Improve Life er bredt anerkendt for at være den vigtigste og mest præstigefulde designpris i verden. Den uddeles hvert år af en international jury, der nu for tiende år har uddelt prisen til de fem bedste designs der gør livet bedre.

1.123 designs fra 72 lande konkurrerede om prisen i de fem kategorier, Body, Home, Work, Play&LEARNING og Community.

“Den internationale jury har fundet fem vindere, som på bedste vis illustrerer, hvordan design kan være en afgørende faktor i løsningen af verdens store udfordringer som klimaproblemer, overbefolkning, forurening, madspild, fattigdom, sygdom etc. Dog det er netop dén udvikling, INDEX: Award har som formål at skubbe på,” siger Kigge Hvid, direktør i non-profit organisationen INDEX: Design to Improve Life, der siden 2005 har stået bag den verdensberømte pris.

De fem vindere blev:

Duolingo: En guatemalansk app der lærer brugeren nye sprog på rekordfart.

Peek Retina: En britisk smartphone-adaptor der kan forhindre blindhed.

Ocean Cleanup Array: En hollandsk opfindelse der sigter efter at rydde verdenshavene for plastik og andet skrald.

Sky Greens: Denne virksomhed fra Singapore har udviklet et universalt design til vertikale haver.

Tesla Powerwall: Sidst men ikke mindst vandt Elon Musks Tesla Motors hovedprisen og 100.000 Euro for deres Powerwall. Teknologien består af et solpanel der installeres på et tag, et batteri der opbevarer energien fra solcellen og en omformer der omdanner solenergien til elektricitet.

Du kan læse mere om Index Awards og vinderne via dette link.

1 kommentar

Skriv et svar