Arkiver

NyhederUngt Tech

Aarhus-iværksættere indtager DOKK1

Konference; Mere Lys Tak; Aarhus DOKK1; Ivaerksaettermiljoer 2015 Foto: Maria Randima

33 Aarhusianske iværksætter-virksomheder indtog i går DOKK1, da Studentervæksthuset Aarhus i samarbejde med DOKK1 bød velkommen til en dag i iværksætterens tegn.

Af Dorte Primdahl Møberg, NordicStartupBits
Foto: Maria Randima

Det summede af liv, da 75 iværksættere fra byens forskellige kreative miljøer indtog Rampen i DOKK1 til en endagsfestival for iværksættere.  Dagen skabte en ramme, hvor iværksætterne kunne mødes, networke, samt interagere med hinanden og hinandens fagligheder.

”Vi, Studentervækst Aarhus, er ud af kroppen stolte over at kunne invitere og sige velkommen til et event, der sætter fokus på iværksættere, læring og udvikling på tværs i hjertet af Aarhus” fortæller Jakob Søndergaard, Udviklingskonsulent, Studentervæksthus Aarhus.

Studentervæksthus Aarhus ønsker at skabe synergi på tværs af byen, ved at samle det meget spredte økosystem af iværksættere i Aarhus. Arrangementet handler om at skabe indsigt i de forskellige miljøer og dennes typer at virksomheder, ressourcer, muligheder og kræfter. På den baggrund støtter de Aarhus’ samlede iværksætterpotentiale. Gennem samarbejdet med DOKK1, som tilbyder gratis arbejdspladser til iværksættere, vil Studentervækst Aarhus række hånden frem til byens iværksættere ved at fremme fagligheden og dygtigheden.

Noget som har manglet

Foruden de mange muligheder for networking og faglige diskussioner  bød dagen også på Workshop med Lauge Vagner Rasmussen fra Pitcherific og oplæg fra serieiværksætteren Toke Kruse og Chilli Klaus.

” Et event som dette er noget, som Aarhus har manglet. Der er mange forskellige miljøer, men samarbejdet på tværs har manglet. Nu kan iværksætterne komme ud over deres egne grænser og være en del af fællesskabet. Vi vil gerne hjælpe med de mange ideer, som er der ude, men som mangler lidt hjælp til at blive perfekt” siger Lauge Vagner Rasmussen, medstifter af Pitcherific.

Pitcherific som hjælper iværksættere med at skabe, træne og forbedre deres pitch, startede i Studentervæksthus Aarhus og vil gerne støtte op omkring deres event, da det er med til at fremme iværksættermiljøet.

Foto: Maria Randima
Foto: Maria Randima

God netværk- og markedsføringsmulighed
Eventet blev positivt modtaget af de mange iværksættere, som havde rykket sig fra deres vante rammer til DOKK1 for en dag.

”Det er en rigtig god markedsføringsmulighed, og vi får fortalt, hvem vi er. Desuden møder vi en masse nye mennesker og skabt et endnu stærkere netværk, så vi deltager gerne,” siger Martin Andersen fra Karrierestarter.dk.

Studentervæksthus Aarhus og DOKK1 går gerne i spidsen for at samle iværksættermiljøet i Aarhus og håber, at eventet bliver en årlig begivenhed under Aarhus festuge, som i disse dage løber af stablen.

Foto: Maria Randima
Foto: Maria Randima

Skriv et svar