Arkiver

Coworking spacesIværksætterlivNyhederSustainable Tech

KPH: Første prioritet er innovation for samfundet

Startupmiljøet i København rummer efterhånden en lang række interessante kontorfællesskaber. Læs med her for at høre hvordan KPH på Vesterbro skiller sig ud.

Kontorfællesskabet KPH huser startups, hvor fællesnævneren er kulturelle, sociale eller miljømæssige værdier. KPH blev lanceret i 2009 og holder til på Vesterbro, men det er ikke bare et almindeligt kontorfællesskab. KPH er mødestedet for iværksættere, som tror på en bæredygtig fremtid. Sammen og hver for sig arbejder de alle for at skabe værdi for fællesskabet.

”Første prioritet er at skabe innovative løsninger til gavn for samfundet, men selvfølgelig skal dette også bakkes op af en bæredygtig økonomi”, siger Anne Katrine Heje Larsen, stifter og CEO, KPH.

Hos KPH er diversiteten blandt startups stor, og det er specielt gavnligt, når alle arbejder med samfundet som en af deres kerneværdier. Samtidig mener Anne Katrine, at der er en naturlig sammenkobling mellem det sociale, miljøet og kulturen.

De store hjælper de små
De startups, som holder til på KPH, arbejder ud fra en vision om at bidrage med værdi udover profit. Internt i huset har de et stærkt økosystem, som hjælper de nye startups for godt fra start.

På husets tredje sal bor de nye virksomheder til en billigere pris i opstartsperioden, mens der på fjerde sal er mere etablerede startups, der fungerer som mentorer.

Derudover har KPH skabt ”Trial and Error”, som er et sparringsprogram, hvor nye virksomheder fra tredje sal matches op med erfarne startups fra fjerde etage.

Hvem bor her?
Vi har spurgt stifter Anne Katrine Heje Larsen efter hendes bud på tre succesfulde startups, som alle høre hjemme i KPH.

TeachFirst har skabt et udviklingsprogram, hvor motiverende, kompetente og relationsstærke lærere underviser sårbare børn i folkeskoler og sociale udsatte områder.

Startup Borgen er en non-profit organisation startet af studerende og iværksættere, hvis formål er at fremme iværksætteri i Danmark og ændre den kulturelle holdning til iværksætteri i Danmark.

Creature er et innovationsbureau med fokus på samfundet, som har specialiseret sig i samarbejdsprocesser, bæredygtighed og social innovation.

Ikke blot fire vægge
KPH danner ikke blot de fysiske rammer for samfundsorienterede startups. De står bag crowdfunding-platformen tagdel.dk, som fungerer som frivillighedens samlingspunkt, hvor alle kan bidrage til samskabelse og samfundsinnovation. KPH afholder også Social Bootcamp for startups med fokus på beskæftigelse af udsatte borgere.

I øjeblikket samarbejder KPH med socialøkonomiske virksomheder, på et projekt, som skal sikre beskæftigelse til udsatte borgere omkring i landet. I forlængelse af dette projekt har KPH også et mål om at etablere sig i andre større byer i landet, for at sprede deres budskab om iværksætteri til gavn for samfundet.

Skriv et svar