Arkiver

BusinessEventsFintechNyheder

Fintech – fremtiden tilhører tech-nørderne!

Copenhagen Fintech Innovation and Research (CFIR) afholdte i samarbejde med DI ITEK, for femte år i træk, The Finance IT Day. Dette er en heldags konference dedikeret til Fintech, som er et af startup-scenens mest aktuelle temaer.

Fintech dækker over større finansielle spillere, såvel som mindre IT-virksomheder, som leverer løsninger til den finansielle sektor. Inden for de sidste par år er mange fintech-startups blomstret op, som beskæftiger sig med blandt andet betalingsmetoder, pengelån, krypto-valuta og investeringssoftware.

Læs også: Offentlig oprustning af dansk Fintech

Derfor skal du investere i Fintech
Hos startuppet Lendino tog det lang tid, at komme ind på det finansielle marked, men efter nogle års hårdt arbejde lykkedes det, og de kan for alvor mærke, hvordan Fintech branchen vækster. Lendino er en markedsplads for lån, hvor private og professionelle investorer kan låne direkte til danske virksomheder. Vi har spurgt Esben Bistrup Halvorsen fra Lendino, hvorfor du bør investere i Fintech-startups.

  • Inden for Fintech sker der en revolution, mens der i andre brancher i startup-miljøet sker innovation. Hele det finansielle marked gennemgår i disse år så stor og radikal en ændring, at der åbnes op for et hav af muligheder for iværksættere.
  • Hvis du først rammer plet og får succes med Fintech, så ruller hjulene, fordi alle andre brancher i sidste ende bygger på det finansielle marked. Det er i den grad ”disruptive” at ændre på pengesystemet, og det er her, du kan få stor indflydelse.
  • Det finansielle marked indeholder en masse moralske og etiske dilemmaer, som kan løses ved hjælp af den decentralisering og demokratisering, som muliggøres med nye teknologier. Som det ser ud nu, er det finansielle marked ikke særlig transparent, men med den nuværende udvikling vil der i fremtiden blive bedre mulighed for at kanalisere penge derhen, hvor man ønsker, de skal bidrage.

Homomorf kryptering er fintech’s nye teknologi
På konferencen har dagsordnen været præget af et høj teknisk niveau. ”Der er ingen tvivl om, at fremtiden hører tech-nørderne til” siger Esben Bistrup Halvorsen. På konferencen blev der diskuteret en ny teknologi, som i fremtiden kan spille en stor rolle inden for Fintech.

Teknologien er en form for beregning på krypteret data, hvor alle parter forbliver private. Selvom en virksomhed har krypteret sine data, så er det stadig muligt for andre virksomheder at regne på denne data og få et output. Dette sker ved at modificere sin beregningsalgoritme, så den kan regne på data uden at forstå data. ”Det er nærmest magi, at det kan lade sig gøre”, siger Esben Bistrup Halvorsen.

Læs også: Crowdfunding platformen Lendino er klar til at låne flere penge ud

I 2013 blev der investeret 27 milliarder kroner i Fintech-startups globalt. I 2014 steg det til 84 milliarder. Fintech investeringer i de nordiske lande udgjorde sidste år 2,3 milliarder kroner og forventes at stige markant i 2015.

 

Skriv et svar