Arkiver

Kategorier

BusinessNyhederSoftwareVenturekapital

Linkfire høster tocifret millionbeløb fra danske Northcap

Linkfires digitale markedsføringsværktøj er på bare ét år udbredt til musikindustrien i mere end 60 lande. Det imponerer investorer heriblandt danske Northcap, der netop har offentliggjort en tocifret millioninvestering i virksomheden.

Northcap har stor erfaring med at opbygge, udvikle og internationalisere teknologivirksomheder og har mange års erfaring med investering i B2B-teknologiselskaber. Millioninvesteringen fra Northcap forstærker Linkfires opstart i USA og udvidelsen til andre markeder i underholdningsindustrien. I oktober 2015 åbner Linkfire et kontor i New York. Kontoret er beliggende i Williamsburg i kontorfællesskabet The Brass Factory. The Brass Factory hører under det dansk stiftede selskab Lemonsqueeze med Mik Strøyberg og Peter Bøgh i spidsen.

Læs også: Investor: Derfor investerede vi i Colego

Linkfire i lynende vækst
Linkfire er et markedsføringsværktøj, der sørger for, at forbrugere bliver dirigeret til deres foretrukne musiktjenester, når de streamer eller downloader eksempelvis Rolling Stones nye album. Dermed skaber værktøjet både værdi for pladeselskaberne og forbrugerne.

Linkfire blev stiftet i 2013 af CEO, Lars Wiberg Ettrup og CCO, Jeppe Rothausen Faurfelt. I 2014 besluttede de sig for at målrette deres marketing-platform udelukkende til musikindustrien.  Siden stiftelsen er Linkfire vokset, og teamet er gået fra 7 til 16 medarbejdere på et halvt år.

I januar 2015 indgik Linkfire aftale med verdens største pladeselskab Universal Music Group.  I sommeren samme år udvides aftalen til også at omfatte markederne i USA og UK.

I foråret 2015 udvider Linkfire og omfatter nu også marketing og distribution inden for film, tv og bøger. Arbejdet på området foregår i tæt samarbejde med Nordisk Film og Gyldendal.

Arbejdet frem til Northcaps investering

Over sommeren 2015 har Linkfire, i tæt samarbejde med finansiel rådgiver Rasmus Bøegh Danielsen fra Tofte og CO., rejst penge fra Venturefonden Northcap. Dette er sket i kombination med et syndikeringslån fra Vækstfonden samt en gruppe business angels. Dette samarbejde har ført til en investerings-sum på i alt 17,2 millioner DKK.

Om Northcaps investering i Linkfire, udtaler CEO, Lars Wiberg Ettrup:

“Investeringen betyder, at vi nu kan vækste. Vi har en sund forretning i dag. Men hvis vi vil ud og lege med de store i udlandet, har vi brug for kapitalen. Vi skal bruge pengene på at ekspandere i udlandet. Vi åbner et kontor i NY, hvor Jeppe flytter til. I 2016 ekspanderer vi til LA. Så pengene skal primært bruges på salg og ekspansion. Pengene skal også bruges på produktudvikling. Vi vil skalere og forbedre det eksisterende produkt.”

Linkfires imponerende vækst og investeringen fra Northcap giver brugere i hele verden adgang til et lovligt streaming-univers.