Arkiver

EventsMedtechNyheder

World Cup vinder skal kurere kræft

VensaliusMed løb med sejren i en nervepirrende live-finale, og sikrede sig titlen som vinder af University Startup World Cup 2015, som den seneste uge har fundet sted i København. 

VesaliusMed er et Medtech startup fra Stanford University i USA, som har fordybet sig i celle-teknologi. De har fundet en måde, hvorpå det er muligt at detektere abnormale celler ved blærekræft fra urin i stedet for blod. Dette er en hurtigere, billigere og mere korrekt måde, end der tidligere har været, og det var nok til at overbevise jury-panelet, der bestod af fremtrædende eksperter.

Læs også: University Startup World Cup I København tiltrækker verdens skarpeste hjerner

Overraskende sejr
VesaliusMed dystede i kategorien Life Science & Medtech. “Vi kom for at have det sjovt og møde nye venner, men endte ud med at møde seriøse investorer og få god feedback på vores idé. Ikke mindst er vi blevet endnu mere motiverede for at få idéen på markedet,” siger Aslan Maleki, som er en af idémændene bag.

Læs også: Vi har brug for talenter, vi har brug for innovation, vi har brug for idéer

Højt dansk niveau
Under University Startup World Cup er der blevet dystet i fem kategorier, hvor Danmark flot repræsenterende tre ud af fem kategorier i finalen. Vinderne af hver kategori ser således ud:

  • Social Entrepreneurship: TubusOne – Danmark
  • Product & Technology: Sensohive – Danmark
  • Cleantech & Environment: Ecological Disposal Systems – Danmark
  • Mobile & Web: EasyBox – Brasilien
  • Life Science & Medtech: VesaliusMed – USA

Begejstret arrangør
Human Shojaee, CEO for Venture Cup, er i kølvandet på verdensmesterskabet meget begejstret, og lægger ikke skjul på, at det har været en succes.

” Vi har tiltrukket omkring 70 talenter til Danmark, som alle har nogle fantastiske idéer, og som alle har haft en fantastisk uge. Vi har fået god feedback fra alle deltagerne, og det har været et vigtigt skridt mod målet at promovere Danmark som førende iværksætterhub i verden,” forklarer Human.

CMO, Aslan Maleki 22, CEO, Caleb Kumar 19 og CTO, Teun de Planque 22, som udgør teamet bag VesaliusMed, modtog stolt førstepladsen af H.K.H. Kronprinsesse Mary.

Skriv et svar