Arkiver

BusinessIværksætterlivNyheder

Her er Årets Kvindelige Leder

IT-Branchens pris til Årets Kvindelige Leder 2015 går til Mette Lykke, CEO og medstifter af det succesfulde Endomondo. 

Mette Lykke er en af de tre stiftere af Endomondo, og er i dag firmaets administrerende direktør. Endomondo er en app, som tracker brugernes træningspas og blev lanceret i 2007. I februar 2015 blev Endomondo solgt til Under Armour for 575 millioner kroner.

Salget af endomondo har bragt Mette frem
”Mette Lykke har vist stærke forretningsmæssige resultater og været meget synlig i medierne ikke mindst i forbindelse med salget af Endomondo”, fortæller Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for IT-Branchen, om baggrunden for kåringen.

Mette er en innovativ leder med begge ben solidt plantet på jorden. Hun er en rollemodel, som tegner et nyt spændende segment af it-branchen. Samtidig viser hun, at med den rette idé og en fokuseret indsats er det muligt at nå langt som kvindelig iværksætter i branchen.

Kvinder skal inspirere kvinder 
”Ved at sætte fokus på stærke kvindelige rollemodeller, bidrager vi til at inspirere andre kvinder. Det gælder både de helt unge og de der er godt på vej i karrieren. Det er vigtigt i forhold til it-branchen, som har svært ved at få fat i den ene halvdel af talentmassen,” siger Stine Bosse, medlem af Bestyrelsesakademiets Advisory Board.

Prisen uddeles for første gang i år, hvor vinderen udvælges af IT-Branchen hovedbestyrelse. Mette Lykke har kvalificeret sig til prisen, fordi hun har vist gode forretningsmæssige resultater, har været synlig i mangfoldighedsdebatten og er en rollemodel for andre kvinder i it-branchen. Udover æren modtager Mette Lykke også en bestyrelsesuddannelse gennem Bestyrelsesakademiet.

 

1 kommentar

Skriv et svar