Arkiver

EventsNyhederSustainable TechUdland

Europæiske startups skal opfylde Københavns CO₂-mål

Copenhagen Danish: København is the capital and most populous city of Denmark, with an urban population of 1,230,728 and a metropolitan population of 1,967,727 (as of 1 October 2013). It is situated on the eastern coast of Zealand, 42 km (26 mi) northwest of Malmö, Sweden and 164 km (102 mi) northeast of Odense. The city stretches across parts of the island of Amager and also contains the enclave of Frederiksberg, a municipality in its own right. Originally a Viking fishing village founded in the 10th century, Copenhagen became the capital of Denmark in the early 15th century. During the 17th century, under the reign of Christian IV, it developed into an important regional centre, consolidating its position as capital of Denmark and Norway with its institutions, defences and armed forces. After suffering from the effects of plague and fire in the 18th century, the city underwent a period of redevelopment which included the prestigious district of Frederiksstaden and cultural institutions such as the Royal Theatre and the Royal Academy of Fine Arts. After further disasters in the early 19th century when Nelson attacked the Danish fleet and bombarded the city, rebuilding during the Danish Golden Age brought a Neoclassical look to Copenhagen's architecture. Later, following the Second World War, the Finger Plan fostered the creation of housing and businesses along the five urban railway routes stretching out from the city centre. Since the turn of the millennium, Copenhagen has seen strong urban and cultural development, facilitated by investment in its institutions and infrastructure. The city is the cultural, economic and governmental centre of Denmark and one of the major financial centres of Northern Europe with the Copenhagen Stock Exchange. In 2012, Copenhagen was third in the ranking of the richest cities in the world in terms of gross earnings, dropping from first place in 2009. Since the completion of the Øresund Bridge, the metropolitan area of Copenhage

Europæiske startups og virksomheder skal være med til at finde konkrete løsninger, der kan hjælpe København med at blive verdens første CO₂-neutrale hovedstad i 2025.

København står overfor en række store udfordringer i de kommende år. Energirenovering af eksisterende bygninger, hedebølger, ekstremregn og oversvømmelser. Der skal findes løsninger på disse udfordringer, og skabes en mere effektiv by for borgerne samtidig med at CO₂-udledningen sænkes.

Open Challenge Innovation Call
Sammen med Climate-KIC har Københavns kommune derfor indkaldt til det første “Open Challenge Innovation Call” for at indhente nye ideer og forslag til, hvordan byen skal takle sine klimaudfordringer.

Københavns 5 største klimaudfordringer, som vil blive diskuteret er:

  • Oversvømmelse af byen
  • Oversvømmelse af private boliger
  • Bygninger
  • Smart city
  • Urban hedebølge

Du kan finde en nærmere beskrivelse af udfordringerne her.

Verdens bedste grønne løsninger
15 virksomheder og spin-outs fra hele Europa vil præsentere deres bud på konkrete løsninger, så København kan nå sit klimamål. Virksomhederne er valgt ud fra et stærkt ansøgerfelt på 56 virksomheder fra 16 forskellige lande. De 15 virksomheder pitcher deres løsninger foran et panel af politikere og eksperter. De mest relevante vil i samarbejde med Københavns kommune teste deres forslag, med sigte på at skabe verdens bedste grønne løsninger for København i 2025.

Climate-KIC Nordic involverer store europæiske virksomheder, universiteter og hundredevis af iværksættere, der skaber konkrete løsninger og produkter målrettet løsninger på verdens klimaudfordringer. Climate-KIC Nordic samarbejder blandt andet med DTU, Københavns Universitet, Grundfos, VELUX, Københavns Kommune, COWI, Novozymes og ROCKWOOL.

“Open Challenge Innovation Call” sker fredag den 2. oktober kl. 9-17 på Københavns Rådhus. Investorer, iværksættere og politikkere er inviteret til en hel dag i klimaforandringernes tegn, med oplæg fra blandt andet Jakob Steen Jensen, Entrepreneurship lead Climate-KIC Nordic og Jørgen Abildgaard, Executive Climate Project Director Copenhagen City. Du kan tilmelding dig senest d. 30 sep. her og se programmet for hele dagen her.

1 kommentar

Skriv et svar