Arkiver

EventsNyheder

USA’s ambassadør inviterer startups indenfor i Rydhave

Rufus Gifford, den amerikanske ambassadør i Danmark, lagde i torsdags hus til Student Startup Investor Ball. I lokalerne emmede der af forhåbning og optimisme. Deltagerne pitchede deres idéer over for et panel, investorer og business angels.

Arrangementet blev skudt i gang af Rufus Gifford, der var imponerede over deltagerne og deres idéer.

Han blev skarpt efterfulgt af Tommy Ahlers, som lagde vægt på, at man oplever flere nedturer end succeser, men at følelsen ved at rammer en ”homerun” er det hele værd.

Det der for Tommy Ahlers er afgørende for det danske startup miljø er at forbedre økosystemet. Det vil sige, at man starter noget op, man får succes, og man giver noget tilbage til økosystemet igen for eksempel i form af at bygge andre startups.

Det som startups skal blive bedre til er at være modige; ”The American way to think big”. Tommy Ahlers refererede her til Constantin Brancusi: ”Create like a God, command like a king, work like a slave”.     

Efter Tommy Ahlers inspirerende tale var det tid til, at de unge talenter skulle på scenen og pitche deres idé. De ønskede alle at gøre en forskel ved at lave mere smarte løsninger for ansatte, privat personer og brancher.

På scenen var bl.a. Gas2Green, Stonegaard og Happity.

Læs også: 16 startups klar til Investor Ball

Hjælp til at reducere forurening i havene
Gas2Green fokuserer på den maritime branche. Udfordringen er, at skibe der sejler i kystnære farvande udleder skadelige stoffer til atmosfæren, der udvaskes i vandet og derefter udledes i havene.

”Så det vi gør er at gå ind og behandler det vand. Vi renser det og laver det om til hydrogen og koncentrat med svovl så vi får lige pludselig et brugbart brændstof, og aflejringskoncentrat vi kan sende i land i stedet for at forurene havene, ” forklarer founder Rasmus Andreas Kunø Tarp.

Gas2Green er i gang med at udvikle en prototype, og DFDS vil sætte et testskib til rådighed, når protypen er færdig.

Personligt har Gas2Green og Rasmus Tarp også vundet meget ved at være med i Growth Academy og Student Startup Investor Ball.

”Ja, jeg synes man udvikler sig utroligt meget i de her ting. Man lære lige pludselig at gå fra et koncept til at agere i en sammenhæng, hvor det er rigtig virksomhedssparring. Hvor du står med nogle mennesker, der ved, hvad det handler om. Og det med at finde investorer fylder jo utroligt meget for entreprenører, så det giver dig de værktøjer, du skal bruge for at flytte virksomheden fra koncept til virkelighed,” udtaler Rasmus Tarp.

Nytænkning inden for spiluniverset
Scenen skifter da Stonegaard går på. De pitcher deres idé om et app-spil, der kombinerer det mere dybe strategiske med de hurtigere og basale tempo-spil, hvilket ikke er set før. Co-founder Steen Morey Olesen siger, at det er vigtigt at skille sig ud for at blive bemærket i en meget kompetitiv verden.

”Det fede ved at der er en butik (AppStore, red.), eller nogle stykker er, at man kan komme rigtig bredt ud. Men det er også rigtig svært overhovedet at komme på hylden. Det gør man bl.a. ved at skille sig ud, og derfor har vi en hel marketingstrategi bagved spillet, ligesom vi konstant prøver at udvide vores netværk. ”

Også hos Stonegaard har teamet fået meget ud af at deltage i Startup Student Investor Ball.

”Det nye for os er det niveau, det foregå på. Jeg er oprigtigt imponeret over, at man samler 150 af de helt seriøse investorer med så tidlige startups. Det er ikke et reality program, og selvfølgelig er dollarsedlerne for sjov. Men jeg mener bare, at tanken bag det er reel, og ægte kontakter bliver delt og netværk formet med henblik på videre dialog. På den måde har vi i Stonegaard og de andre 15 hold alle vundet – og så tvinger det os til at ‘steppe’ op”, siger Steen Morey Olesen.

Happity hjælper gadebørn
Fra spiluniverset over til Happity, et startup, der sælger golf tees. Overskuddet skal hjælpe gadebørn i Manilla, Honduras og Bangladesh. De to brødre Jon og Morten Andersen har altid gået op i at gøre en forskel for andre.

”Så det der med at gøre en forskel, det har altid været en del af vores DNA.”

Det er drømmen for Jon og Morten, at de i fremtiden kan hjælpe på et større plan.

”Helt klart, hvis det her projekt vokser og vi får hentet en masse penge ind, så vil vi investere i andre sociale projekter også. Måske endda bygge en fabrik i Honduras, hvor gadebørnene kan komme og arbejde. Så for os så handler det om at geninvestere det overskud vi får i andre sociale projekter. Det er meget vigtigt for os, ” siger Jon Andersen, direktør i Happity.

Hos Happity har udbyttet været stort ved at være med i Growth Academy og Investor Ball.

”Den personlige gevinst er, at jeg altid har haft drømmen om at starte mit eget. Der kan man sige, at jeg kan kombinere det med min skole og så samtidig processen ved at starte Happity op. Jeg har herigennem fået nogle ledelsesmæssige kompetencer. Endvidere har det været enormt givende for Happity. Vi har fået udvidet vores netværk, som i sidste ende kan være med til at løfte vores virksomhed op på næste niveau”, siger Jon Andersen.

Growth Academy og Student Startup Investor Ball har været udbytterigt for både investorer, business angels og iværksætterne. Samtlige deltagere forlod Rufus Giffords bolig ”Rydhave” med vinspiration og personlig læring i rygsækken.

Student Startup Investor Ball var arrangeret af Fonden for Entreprenørskab, Finansrådet og den Amerikanske Ambassade.

 

Skriv et svar