Arkiver

BusinessCoworking spacesNyhederPlatform

Danmark er det hurtigt voksende startupmiljø i Norden

Det danske startupmiljø har vokseværk. Over de sidste to år har vi set imponerende investeringsrunder og opkøb af danske IT-iværksættervirksomheder, sammen med et miljø der både bygger og fylder nye kontorfællesskaber fokuseret på teknologi og digitalisering.

En stor stigning af risikovillig kapital, seriøse virksomheder med globale ambitioner og stærke græsrodsbevægelser er alt sammen noget, der har gjort den danske scene til en af de hurtigst accelerende i Norden.

Med Spotify og King har Sverige været Danmarks storebror længe. Danmark er måske ikke den største klynge af startups, men er accelereret i et imponerende tempo. Inden for de sidste 12-18 måneder har vi været vidne til tre nye kontorfællesskaber, tre acceleratorer, imponerende investeringer og begyndelsen af ​​grædrodsinitiativet #CPHFTW med 80 lokale startups som investorer.

Læs også: Trustpilot får 500 millioner i investering

For fem år siden åbnede dørene til det første kontorfællesskab for startups, Founders House, og samme år startede det første niche medie om samme for at fortælle historierne om de første større startup virksomheder som Podio, Graduateland, Kirkeweb og AutoButler.

Et blomstrende startupmiljø tiltrækker investering

I de sidste to år har vi set startups rejse investeringsrunder, der beviser, at det er muligt at rejse store summer fra Danmark. Før sommer kunne Trustpilot fortælle om en investering på 500 millioner danske kroner, og sidste år imponerede Tradeshift med 400 millioner. Disse runder har rangeret blandt Europas største, og har placeret Danmark som et sted, der kan tiltrække alvorlige summer venture kapital.

Niels-Vejrup-Carlsen_horizontal“København rører i stigende grad på sig – og vi tror på, at København har en god chance for at hævde sig i konkurrencen med Stockholm og Berlin. Der er mange fremadstormende startups med talentfulde teams, spændende co-working miljøer og et professionelt investormiljø, som skaber et godt teknologisk iværksættermiljø,” siger Niels Vejrup Carlsen, der er partner i det danske ventureselskab SEED Capital, og peger på at den udenlandske kapital også har opdaget de danske startups.

“På investor-siden er Danmark, og i særdeleshed København, på radaren hos de store udenlandske fonde. Det er  virkelig positivt, da virksomheder, som har både lokale og internationale investorer  klarer sig bedre.”

Læs også: Serieiværksætter Nicolaj Højer Nielsen – Sådan får du funding

Investor interessen var også tydelig til årets TechBBQ konference, der tiltrak 1.000 iværksættere og investorer i Operaens smukke omgivelser, hvor også den årlige iværksætter-konkurrence Nordic Startup Awards afholdt sit danske show for at hylde danske startups.

Det etablerede erhvervsliv bakker op

Større private virksomheder har over mange år set fordelen i at investere i de unge opstartsvirksomheder. Microsoft lancerede i 2008 startup programmet Bizspark.com, der havde som mission at hjælpe startups.

“Fra starten var det vigtigt at Bizspark ikke bandt startups til Microsoft, men alene gav en mulighed for at få hjælp. Programmet er blevet gjort endnu bedre over årene og må nærmest betegnes som en investering for Microsoft. Vi ved ikke om de startups der benytter programmet vil fortsætte af Microsoft vejen når de efter 3 år afslutter medlemskabet af dette og det er faktisk heller ikke hovedformålet,” forklarer Anette Nørgaard.

Læs også: Donkey Republic vandt dette års IT-Guldæg

Anette Nørgaard forklarer, at som en større organisation ønsker Microsoft at bidrage til samfundet, og det har de valgt at gøre blandt andet ved at støtte op om det danske startup økosystem, med de mange gode tiltag der er.

AnetteNorgaardTechBBQ, WeLoveStartups, IT Guldæg, Venture Cup, Weboard, inkubatorer og acceleratorer, alt det, der er kommet til inden for de seneste år, er netop med til at få skabt et stærkt og attraktivt netværk blandt startups, partnere, investorer og kunder i såvel indland som udland. Danmark kravler stødt og roligt op som et godt land at starte virksomhed i. Iværksætteriet er godt for samfundet og godt for Danmark,” slutter Anette Nørgaard.

Den største startup samling i Nordeuropa

Sidste sommer nåede den danske startupscene nye højder med 500+ mennesker i det 14.000m2 store Københavnerkvarter døbt Startup Village CPH, den største startup klynge i Nordeuropa udelukkende for skalerbare teknologivirksomheder. De historiske pakhuse på Islands Brygge er besat af mere end 40 ambitiøse tech startups. Initiativet understøttes af kapitalfondene Creandum, Northzone, NorthCap Partners, SEED Capital, Sunstone og Vækstfonden.

Læs også: Investor sommerfest i Founders House – se billederne

Samtidigt blev græsrodsbevægelsen #CPHFTW startet af iværksættere til iværksættere. Det var intet mindre end 80 danske startups, der sammen sendte budskabet til ikke kun startupmiljøet herhjemme, men også til det globale startup økosystem, om en seriøs og ambitiøs startup scene i Danmark.

Med virksomheder som Templafy, Fitbay, Realm.io, EasySize og Vaavud, er vi sikre på at se mere digital og teknologisk iværksættervirksomhed erobre verden inden for de næste år.

1 kommentar

Skriv et svar