Arkiver

BusinessNyhederRobot

Oxymat investerer 10 millioner i dansk produktion

Mange virksomheder outsourcer deres produktion. Danske Oxymats investering medfører oprettelsen af 15 danske industripladser, der hiver dele af virksomhedens produktion hjem til Danmark.

Oxymat A/S er den eneste danskejede producent af nitrogenanlæg. Med investeringen på 10 millioner danske kroner og oprettelsen af danske industripladser, er det muligt for Oxymat at flytte dele af deres produktion fra datterselskabet i Slovakiet til Danmark.

En fordel at flytte produktionen hjem til Danmark

Grunden til, at det er muligt at få dele af produktionen til Danmark, er, fordi Oxymat investerer de mere en 10 millioner i en højt automatiseret produktionslinje med robot- og CNC-teknologi.

Investeringen betyder at produktionsværdien pr. medarbejder bliver væsentligt større, hvorfor de højere lønninger i Danmark kan forsvares. Hos Oxymat ser man det som en fordel at flytte dele af produktionen til Danmark.

”Vi ønsker at beholde flest mulige opgaver i egenproduktion. Det er altid nemmere at kontrollere egenproduktion end underleverandører, og med den nye investering i Danmark vil vi først og fremmest tage outsourcede produkter hjem. På den måde har vi fuld kontrol over leveringstider og kvalitet”, siger CEO og hovedaktionær Jesper Sjögren i en pressemeddelelse.

Produktionslinje ikke på bekostning af medarbejdere

Det går godt for Oxymat, når det drejer sig om ordrer og omsætning. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at afskedige medarbejdere.

”Vi har alene inden for de sidste 12 måneder haft en ordreindgang til marinemarkedet på mere end 100 mio. DKK, og med et solidt industrisalg på 75 mio. DKK, er vi i den lykkelige situation, at vi kan automatisere uden at reducere medarbejderstaben. På den måde udnytter vi vores ca. 2000 m2 produktionsfaciliteter i Helsinge. Det giver mening”, udtaler Jesper Sjögren.

Oxymat har en imponerende portefølje af kunder fra hele verden. Inden for de sidste 12 måneder har Oxymat fået kontrakter med Wärtsilä i Norge, IMC Group i Singapore, Reliance i Indien, Stealth Gas i Grækenland, Formosa i Taiwan og Odfjell i Norge. Alle er ledende rederier inden for kemikalie – eller gasskibe.

I dag ligger Oxymat inde med en referenceliste med mere end 100 større marineprojekter, og er den største europæiske producent med mere end 3.000 installationer verden over. Se deres introduktionsvideo om den danske virksomhed, der startede i 1978.

 

Skriv et svar