Arkiver

GuideNyhederUngt Tech

De unge iværksættere: Sådan starter du virksomhed under studiet

Christina Mainz fra Fleafinder, Karl Kristiansen fra Firefund og Trygve Aabye Dam fra Volt ser mange fordele ved at kaste sig ud i iværksætteri, mens man studerer. Her er de råd de delte ud af til tirsdagens Iværk&Vækst. 

Til tirsdagens Iværk&Vækst delte de tre unge succesfulde iværksættere, Christina Mainz fra Fleafinder, Karl Kristiansen fra Firefund og Trygve Aabye Dam fra Volt, ud af deres erfaringer med at starte egen virksomhed op, mens de studerede.

Her er deres råd til dig, der er studerende og har en unik ide til et produkt eller en virksomhed, men endnu ikke har turde tage springet.

Inden du går i gang
“Har du en unik ide du tror på – go for it,” siger Karl Kristiansen. “Så skal du ikke holde dit tilbage, blot fordi du studerer. Du er ung og ikke afhængig af andre, hvilket vil sige at du er super fleksibel. Du har hverken børn eller kone, så det er faktisk et helt perfekt tidspunkt”.

“Gør det for produktet, ikke for pengene,” siger Trygve Aabye Dam. “Ellers bliver det en nedbrydende proces. Du skal gide at gøre alt benarbejdet. Stå i mudder og regnvejr til Roskilde Festival og udbred budskabet om dit fede produkt, og hvorfor det er verdens bedste ide. Det er hårdt, hvis man kun er i det for pengenes skyld, og ikke fordi man tror på produktet”.

“Og så selvfølgelig klassikeren: Find et godt team! Det er lettere at være flere om det, end alene om det. Og det er vigtigt, at det er nogle du kan holde ud,” siger Trygve Aabye Dam.

“Nogle du kan holde ud at sidde de lange aftener med,” siger Karl Kristiansen.

Mens du er i gang
“Udnyt dit studie hvis du kan. Skab et netværk, spar med dine medstuderende og brug dine undervisere! De har enormt meget viden og erfaring, som kan være guld værd for dig og din virksomhed,” siger Christina Mainz.

“Spørg folk du ikke kender, hvad de synes om produktet, så du ved, om du er på rette spor, eller om noget skal laves om. Dine venner vil bare fortælle dig, det er mega fedt,” siger Trygve Aabye Dam.

“Og hvis du er introvert, eller ikke er ham der tør gå ned i fredagsbaren og stille sig op på en ølkasse, så bare find en samarbejdspartner, der kan sådan noget. Man skal ikke tro, det kun er ham, der tygger tyggegummi hurtigst, der kan starte en virksomhed op,” siger Karl Kristiansen.

1 kommentar

Skriv et svar