Arkiver

E-handelNyheder

Rekordvækst i e-handel – så meget handlede danskerne

E-handel, Sverige, ekspansionSvensk e-handel er attraktivt for danskere

i 3. kvartal er danskernes køb med dankort på nettet steget med 17 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Det er den højeste vækstrate siden 2011 viser nye beregninger fra Dansk Erhverv.

Som forventet er e-handel i rivende vækst og 3. kvartal sætter rekord. Forbrugerne handlede for 10,7 mia. kr. med dankort på nettet i juli, august og september, svarende til en vækst på ca. 17 pct. sammenlignet med de samme tre måneder i 2014. Det viser nye beregninger fra Dansk Erhverv baseret på Nets’ data for dankortomsætningen på nettet.

”Det er en iøjnefaldende vækstrate, for det er første gang siden 3. kvartal 2011, at dankortomsætningen på nettet er steget så meget sammenlignet med samme kvartal året før. En af grundene kan være det forholdsvis dårlige sommervejr, der har fået flere danskere til at købe en rejse på nettet i sidste øjeblik eller sikre sig en rejse til varmere himmelstrøg hér til efterårsferien,” siger politisk konsulent Marie Louise Thorstensen, Dansk Erhverv.

Dankortet tegner sig for størstedelen af købene på nettet, og derfor er fremgangen i dankortomsætningen en god strømpil for væksten i den samlede e-handel. Udviklingen i e-handlen i 3. kvartal understøtter, at e-handlen er steget markant år for år.

”Trods den markante fremgang i 3. kvartal er der dog fortsat en klar tendens til, at forbrugerne handler mest på nettet i 2. kvartal op mod sommerferien og i 4. kvartal op til jul,” siger Marie Louise Thorstensen.

Dansk Erhverv skønner, at den samlede e-handel vil nå op imod 90 mia. kr. i 2015 mod 80 mia. kr. i 2014. Dermed udgjorde e-handlen ca. 10 pct. af privatforbruget i 2014, når der ses bort fra boligudgifter. E-handlen med varer i Danmark udgjorde ligeledes knap 10 pct. af detailomsætningen i Danmark i 2014.

Kilde: Dansk Erhverv

Skriv et svar