Arkiver

BusinessNyhederVenturekapital

Gode nyheder til de europæiske later-stage startups

I tirsdags lancerede det london-baserede Octupos Ventures en ny fond på $140 mio. for at bidrage med vækstkapital til “succesfulde hurtigt-voksende later-stage virksomheder på tværs af Europa”, skriver Tech Crunch.

Sidste år afslørede Octopus Ventures at de havde $91,3 mio. i early-stage funds. I tirsdags lancerede de en ny fond, der fokuserer på later-stage startups på tværs af Europa. Derudover vil the Octupus Zenith Opportunities II LP, også kendt som “Octopus Opportunities fonden”, bidrage med opfølgende investering til eksisterende virksomheder der allerede er i Octopus’ portefølje.

Investeringerne vil være mellem 250.000 og 25 mio. pund. Den første investering var i Secret Escapes, en london-baseret, ‘members only’ luksus-rejseplatform, hvor Octopus ledede runden på $60 mio. sammen med Google Ventures.

Frontfigur i Octopus Ventures, Alex Macpherson udtaler i den forbindelse:

“Som det europæiske økosystem fortsat udvikler sig og modnes vil denne $140 mio. fond tillade Octopus at fortsætte sin opbakning af talentfulde entreprenører fra et tidligt stadie, og derefter tilbyde altafgørende on-going støtte”.

En ny trend inden for vækstfunding
I Europa byder man vækstfundingen velkommen, da man tidligere har sultet efter denne form for funding, der tvinger startups til at rejse ud, når de vil skalere deres virksomhed. Handlingen følger den nye trend inden for vækstfunding i Europa. I juni annoncerede Fidelity Growth Partners Europe en ny 150 mio. pund (knap $250 mio.) fond og lavede en helt ny branding under det nye navn: Eight Roads Ventures.

Skriv et svar