Arkiver

BusinessNyhederPlatformVenturekapital

To danske startups på listen over potentielle milliardvurderinger

For første gang nogensinde er hele to danske startupvirksomheder kommet på den prestigefulde Unicorn liste, der består af tech virksomheder, som ifølge den britiske investeringsbank i løbet af det næste år kan blive solgt til eller nå en værdi på over en 1 milliard US Dollars. Det er anmeldelsessitet Trustpilot og e-faktureringsplatformen Tradeshift, der har opnået plads på den eftertragtede liste.

Af Lisa Svane Baltzer

Hvert år opstiller investeringsbanken GB Bullhound Unicorn listen, der rummer potentielt meget værdifulde virksomheder. Blandt disse er altså i år den kun 5 år gamle danske iværksættervirksomhed Tradeshift og Trustpilot, der har været en del af det danske startupmiljø siden 2008.

Tradeshift er en cloudbaseret e-faktureringsplatform, der håndterer hele leverandørkæden, og har til formål at gøre det nemmere at forbinde virksomheder. Virksomheden fik tidligt store kunder som Nike i hus, og i 2014 kunne de annoncere en investeringsrunde fra Singapores Scentan Ventures på intet mindre end 400 millioner kroner.

Århusianske Trustpilot har ramt ned i tidens trends med brugergenereret indhold og brugeranmeldelser. Bruttoresultatet steg fra 29 millioner kroner i 2012 til 61 millioner kroner i 2014, hvor den globale rejse for alvor tog fart. I dag tæller virksomheden 400 medarbejdere, hvoraf de 200 endnu arbejder i hjertet af København og de øvrige på kontorer i London,  New York og Melbourne.

Europæiske virksomheder topper listen

De to danske startupvirksomheder Trustpilot og Tradeshift er ikke de eneste, der har fået plads på den prestigefylde liste over potentielt værdifulde techvirksomheder. Faktisk er der langt flere europæiske virksomheder på listen end tidligere.

Siden 2000 er cirka tre europæiske virksomheder om året blevet solgt eller vurderet til mere end en 1 milliard amerikanske dollars. Men denne gang opnår hele 11 forskellige europæiske startupvirksomheder en plads på årets Unicorn liste.

To svenske virksomheder har også fundet vej ind på listen. Det er stockholmske iZettle, der har lavet den portable betalingskortlæser, og Truecaller, der står bag en ’vis/bloker nummer’-service til smartphones.

1 kommentar

Skriv et svar