Arkiver

IværksætterlivNyhederPlatform

Trunkbird i Løvens Hule: “Det var en vildt fed teamoplevelse”

Løvens Hule var en vildt fed teamoplevelse for Trunkbird, siger medstifter Rune Hugo. I går kunne de ses i Løvens Hule, hvor de helt exceptionelt blev tilbudt flere penge af investorerne end de bad om. Vi har interviewet Rune Hugo om oplevelsen. 

I går var Trunkbird, den deleøkonomiske platform for transportopgaver, i Løvens Hule. De gik derind med et ønske om 300.000 kr. for 4% af deres virksomhed, men gik derfra med 1 million kr. for 18% af virksomheden, fordelt ligeligt mellem investorerne Tommy Ahlers og Christian Stadil.

Altså, langt flere penge end de havde regnet med og to erfarne samarbejdspartnere rigere.

Men hvordan føles det egentligt at pitche sin idé foran fire af Danmarks mest succesfulde iværksættere, mens spotlys og kameraer peger en i ansigtet? Hvordan bevarer man is i maven? Det har vi spurgt medstifter Rune Hugo om.

Det var ikke “alt eller intet”
“Da vi for nogle måneder siden tilmeldte os programmet, var det først og fremmest, fordi vi tænkte, at det var en god eksponeringsmulighed,” forklarer Rune Hugo.

På det tidspunkt var de allerede i dialog med forskellige investorer og business angels, og det gjorde, at Løvens Hule ikke ville være en “alt eller intet”-oplevelse for dem.

Hvis de ikke fik investering i programmet, havde de en plan B.

“Det gav os en hvis afslappethed i forhold til programmet, så vi kunne bevare roen derinde,” forklarer Rune Hugo.

En hovedpine mindre
Målet for Trunkbird var således at få en bid den million, de havde brug for, fra investorerne i programmet, og så en bid udefra, som de selv skaffede. Teamets værdisættelse i programmet var derfor også forholdsvis lav: 300.000 for 4% af virksomheden.

Men det blev hurtigt overbudt af Tommy Ahlers.

“Vores mål var at få en bid fra investorerne i programmet og så en bid udefra, så vi til sidst ville ende med den samlede investering på den million kr. som vi havde brug for. Men så kommer Tommy pludselig med et modbud. Han vil gerne give 500.000 for 10%. Og det ville Christian pludselig også gøre. Det vil sige 1 million til sammen for 10% til hver,” fortæller Rune Hugo.

Det betød således at Trunkbird kunne få hele den investering, de havde brug for i hus i et rap. Det havde de ikke regnet med.

“Vi havde slet ikke forestillet os, at værdisætningen skulle blive så høj i programmet. Vi kunne faktisk få samlet hele den her rundes penge i et rap, så vi ikke behøvede få andre ind over. Altså, en hovedpine mindre. Men vi kunne ikke give dem 10% hver, for det var en lavere valuation end vores oprindelige. Så vi skød tilbage med 9% til hver, og det gik de med på,” fortæller Rune Hugo.

Bliver man intimideret af dommerpanelet?
Trunkbird sad som sagt i en priviligeret situation, da de gik ind til programmet. De havde en plan B, hvis de ikke endte med at få investering. Og det var måske det, der gjorde, at de ikke så ud til at lade sig mærke af programmets intense iscenesættelse.

Men ifølge Rune Hugo skyldtes det også noget andet.

“Jeg tror i høj grad, det handler om, hvor man befinder sig i processen med sin virksomhed, om man kan bevare den her is i maven. Vi har siddet med det her så længe, at vi efterhånden er blevet eksperter på området. Vi har krammet om vores virksomhed, og så havde vi øvet vores pitch, så det sad i skabet. Vi supplerede også hinden virkelig godt derinde, og jeg havde den her følelse af, at vi kunne besvare alle spørgsmål,” siger han og tilføjer:

“Derfor var det faktisk en rigtig fed teamoplevelse for os at være med i programmet. Det var en helt vildt fed oplevelse.”

Meget af programmet er også klipning og lydeffekter, forklarer han. Hele setuppet er lavet, så det skal se dramatisk og intenst ud. Derfor kan det måske også se mere spændingsfuldt ud i fjernsynet, end det er, når man står derinde.

Skærmbillede 2015-10-20 kl. 21.13.42
Fra Venstre: Mads Emil Dalsgaard, Daniel Nyvang og Rune Hugo, stiftere af Trunkbird

Dog indrømmer han, at de selvfølgelig havde lidt sommerfugle i maven. Med fire af Danmarks mest succesfulde iværksættere foran sig, kan man ikke undgå andet, forklarer han.

“Personligt kan jeg huske, at mit højre ben begyndte at ryste. Jeg tror, det rystede i en hel time,” griner han og fortsætter:

“Det er jo nogle top notch cool investorer, man står overfor. Man kan ikke undgå at blive lidt duperet, hvis man kender dem”.

Flere programmer som dette, tak
Selve programmet er Rune Hugo og Trunkbird teamet også begejstrede for. De håber derfor, at der vil komme mere af den slags.

“Jeg synes, det er fedt og håber, at der kommer mere af det. Der er kvalitet begge veje i programmet, synes jeg. Og så er det med til at sætte opmærksomhed på iværksætteri, hvilket jeg synes er vigtigt,” siger Rune Hugo.

Trunkbird var med i det 7. af i alt 8 programmer. Hvis du ikke nåede at se det i går, kan du se det lige her.

Skriv et svar