Arkiver

HardwareIværksætterlivNyhederSustainable TechUngt Tech

Ung iværksætter: Som iværksætter prøver du at bygge en ting, der påvirker verden på en ny måde

Christian Gabriel er 25 år og har været iværksætter, siden han var 19 år. Sammen med tre studiekammerater har han opfundet solbeskyttelsesarmbåndet Raymio.

Christian Gabriel er 25 år og har læst sin bachelor på Københavns Universitet Amager og skulle på et tidspunkt under studiet lave en bærbar teknologi. Christian og tre medstuderende finder ud af, at Danmark er det land, der har flest tilfælde af modermærkekræft per indbygger trods landets nordlige placering.

Han og studiekammeraterne, Kristian Thøgersen (27), Thomas Lauridsen (23) og Kristian Lundager (24) går i dialog med Kræftens Bekæmpelse. De fire studerende finder ud af, at den største udfordring for kræftens Bekæmpelse pt. er at få folk til at forstå vigtigheden af at gå ind i skyggen, inden man bliver forbrændt af de farlige UV-stråler. De fire fyre sætter herefter fokus på at ændre danskernes adfærd i solen, som går under den teoretiske betegnelse ”behavior change interventions”.

Det resulterer i stiftelsen af virksomheden Raymio og udviklingen af et UV-armbånd. Kort fortalt er formålet med UV-armbåndet at aflæse niveauet af UV-stråling, som personer bliver udsat for. Det skal gerne være med til at forhindre forbrændinger. UV-armbåndet kan forbindes til ens telefon, og man kan igennem appen få oplysninger om niveaet af UV-stråling, anbefalinger til solcreme samt oplysninger om ens familie og venners niveau af UV-stråling.

Iværksætterånden driver værket
Det har altid ligget til Christian Gabriel at gå iværksættervejen.

Først spillede han tennis på rigtig højt niveau, da han boede i Australien og var derfor vant til at arbejde ihærdigt og ikke at have meget tid til overs til at se venner og så videre. På et tidspunkt kunne Christian ikke længere spille tennis, og han begynder i stedet at arbejde for sin far som grafiker.

Derefter tog det fart, og Christian tog til San Francisco, hvor han arbejdede som grafisk designer. Christian fortæller, at det var her, han virkelig fik sit kald til at starte noget op selv.

”Men det var nok helt klart, da jeg var i San Francisco i et halvt år, hvor jeg arbejdede som grafisk designer, at jeg fik mit kald. Eksisterer det her univers, og hvor er det vildt! ” siger han.

Læs også: Ung iværksætter blomstrer på nettet

At være iværksætter handler om at gøre en forskel
Da Christian kommer tilbage til Danmark, begynder han for alvor at arbejde på sine kreative ideer. Sidenhen har Christian været landedirektør i Fundedbyme, som er Skandinaviens største crowdfunding platform. Mens han arbejdede i Fundedbyme, startede han Raymio. Dernæst stod Christian bag Heartreacher sammen med partneren Casper, der skal hjælpe alle iværksættere med enten ‘reward based crowdfunding”. De har nu også lanceret softwareproduktet Capdesk, der kan ses som “Dinero” for administration af aktionærer, og som er funded af bl.a. business angel Nikolaj Højer. Christian er også medstifter og bestyrelsesmedlem i Danish Crowdsourcing, en organisation der skal hjælpe danske virksomheder til at udnytte crowden bedre.

For Christian er drivkraften bag samtlige af hans projekter at kunne gøre en forskel og ‘disrupte’ markeder.

”De gange jeg har startet noget op, der er det fordi, jeg virkelig mener, jeg kan påvirke noget, der er større end, hvad vi har lige nu,” forklarer Christian.

At kunne gøre en forskel er også tanken bag Raymio, da Christian og hans tre studiekammerater ønsker at sætte fokus på solens UV-stråler og få folk til at blive mere bevidste om konsekvenserne ved solforbrændinger.

Om udviklingen af studieprojektet fortæller Christian, at hverken han selv eller de tre andre medstuderende havde regnet med, at projektet ville vokse sig så stort.

”Et godt eksempel i forhold til Raymio er, at man starter med at spille amatør fodbold i fritiden, og så kommer man i finalen i en turnering”

Da Christian har flere projekter kørende samtidig, har han valgt at overdrage styringen af Raymio til andre.

”Der er nogle gutter, som har taget styringen på det helt store tenue.”

Selvom Christian har overdraget styringen til andre på Raymio, er det, ligesom med hans andre projekter, noget der ligger hans hjerte nært og forhåbentlig gør en forskel for andre. Han brænder for iværksætterlivet, og han har fravalgt at læse videre på kandidaten for at fokusere 100% på sine virksomheder.

Læs også: Ung iværksætter har set potentiale i garn og hobbyartikler

1 kommentar

Skriv et svar