Arkiver

BusinessNyhederSoftwareSustainable TechSustainable Tech

Millioninvestering til digitalt værktøj der forudsiger oversvømmelser

Teknologivirksomheden SCALGO, der står bag ’’Det dynamiske oversvømmelseskort’’, har modtaget 7 millioner kroner i investering fra foreningen Realdania, der støtter projekter, der kan være med til at løse udfordringer i det danske samfund.

Af Heidi Olsen

Det dynamiske oversvømmelseskort er et digitalt værktøj, der skal hjælpe kommuner, stat og forsyninger med at finde frem til de områder, der vil blive ramt af store vandmasser efter et skybrud.

Det nye værktøj vil være i stand til at give informationer om detaljerede vandløbs- og terrændata, der kan hjælpe myndighederne med at stille det rette beredskab over for enorme mængder nedbør, inden regnen kommer. På den måde kan det digitale værktøj også være med til at kortlægge hvilke byer, der skal klimatilpasses.

En investering i fremtidig klimatilpasning
Projektchef Anne-Mette Gjeraa fra Realdania mener, at det er en rigtig god investering, da kommuner fremadrettet vil kunne få vigtig data fra det digitale værktøj, som de kan bruge til kloakrenovering og byplanlægning.

“Kommunerne har allerede gennemført en kortlægning af, hvor behovene for klimatilpasningen ligger. I de kommende år står de over for at skulle gennemføre en lang række anlægsprojekter, hvor viden, som ’Det dynamiske oversvømmelseskort’ kan tilbyde, bogstaveligt talt vil være penge værd,’’ siger Anne Mette Gjeraa.

Støtten til ”Det dynamiske oversvømmelseskort” er en del af Realdania-kampagnen Klimaspring, der støtter virksomhedsdrevne udviklingsindsatser, der kan gøre Danmark førende inden for klimatilpasningsteknologier.

Støtten skal være med til at udvikle produktet i krydsfeltet mellem unikke danske kompetencer inden for oversvømmelsesmodellering, dataindsamling, interaktionsdesign, klimatilpasning og algoritmeudvikling.

Opdag oversvømmelser før de kommer
Den første udgave af ’’Det dynamiske oversvømmelseskort’’ forventes at blive lanceret i starten af 2016 til kommuner, stat og forsyninger. På nuværende tidspunkt anvendes det allerede af nogle af de største ingeniørvirksomheder i Danmark, men Realdania-investeringen skal give projektet et ekstra skub for videreudvikling.

“SCALGO er allerede kommet langt med at udvikle den grundlæggende teknologi, men gennem Klimaspring-kampagnen får vi nogle rigtig gode rammer for at arbejde på tværs af stærke kompetencer og bringe det helt rigtige værktøj til kommuner og forsyninger,” siger direktør for SCALGO, Morten Revsbæk.

“Det dynamiske oversvømmelseskort’’ bygger på en nyere teknologi end tidligere, hvor man løbende kan ændre og tilpasse datarundlaget og derefter se effekten i kortlægningen.

Skriv et svar