Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

DebatNyheder

Trunkbird: Løvens Hule er mere nuanceret end som så

Er investorerne løver og iværksætteren det forsvarsløse bytte i DR’s programserie Løvens Hule? Det mente stifter af Trendsonline, Daniel Laursen, i en anmeldelse vi bragte tilbage i september. Men er billedet mere nuanceret end som så? Vi har talt med Trunkbird, der i tirsdags slap ud af Løvens Hule med skindet i behold.

Tilbage i september bragte vi en anmeldelse af DRs programserie om iværksætteri, Løvens Hule, skrevet af Trendsonlines egen Daniel Laursen. Som vi kender ham, lagde han ingen fingre imellem, da han delte sin uforbeholdne mening om programmet.

I dag har vi talt med Trunkbird-teamet, der i sidste uge kunne ses i omtalte program. De har givet os deres syn på programformatet og uddybet, hvor vidt de er enige i Daniel Laursens skarpe karakteristik af programmets investorer som rovdyr og iværksætterne som byttet.

Spiser man iværksætteren rub og stub forsvinder motivationen
“Jeg mener billedet er mere nuanceret end som så,” indleder medstifter af Trunkbird, Rune Hugo.

I tirsdags kunne man se ham og Trunkbird-teamet forlade Løvens Hule med en investering på 1 million kr. og to nye samarbejdspartnere: Tommy Ahlers og Christian Stadil. Lige som Washa-drengene, der blev brugt som case i Laursens anmeldelse, endte Trunkbird med at afvige fra deres oprindelige plan og gå med til en ny værdisættelse af deres virksomhed.

Det skyldtes dog hverken at de blev åndet tungt i nakken af glubske, sultne løver eller at spotlyset i ansigtet, fik dem til at ryste i benene.

“Jeg er enig i at tv-formatet rent dramaturgisk ligger op til den fortolkning. Der er jo masser af spænding og det er nervepirrende at se på. Men jeg mener at billedet er mere nuanceret, hvis man ser investorerne som rovdyr og iværksætterne som byttet – implicit, at de er forsvarsløse overfor de sultne løver,” siger Rune Hugo og uddyber:

“Investorerne er jo ikke interesserede i at udvande den virksomhed de køber ind i, lad os sige: hvis de køber for mange ejerandele til for lav en pris. Jeg tror de alle er interesserede i at bevare motivationen hos de iværksættere, de handler med. Hvis de spiser iværksætteren rub og stub, så forsvinder dennes motivation jo. De her fire løver, de ved, hvad det vil sige at starte virksomhed op, og de ved hvad ‘drive’ betyder. De er jo interesserede i at formøble deres investering på en intelligent måde, så det kan give afkast i fremtiden,” siger Rune Hugo.

En vigtig nuance
Billedet af investorerne som rovdyr og iværksætterne som deres bytte er altså en lidt for hård fremlægning mener Rune Hugo. I den forstand er han således ikke enig med Daniel Laursen. Men rent dramaturgisk, i forhold til programformatet, kan han sagtens forstå billedet.

“De sidde jo der på rad og række, mens iværksætteren står alene i midten af rummet og skal sælge sin ide. Det ser intimiderende ud. Og så skyder de spørgsmål afsted, som man skal være forberedt på. Er man ikke det, bidrager det yderligere til den her ‘rovdyr-bytte’-analogi,” siger Rune Hugo.

Han mener dog stadig at der er en nuance, som Daniel Laursen ikke får med i sin karakteristik af programmet.

“Objektivt set, så er de her ‘hårde’ spørgsmål kun en hjælp til iværksætteren. Hvis han ikke kan svare på spørgsmålene, er det jo fordi, de peger på nogle mangler i hans forretningside, som han før eller siden ville være stødt ind i,” siger Rune Hugo og tilføjer:

“Eller også er ideen så genial, at Løverne bare ikke kan fange den – men det er nok mere undtagelsen end reglen” smiler han.

Trunkbird var med i 7. prgram af Løvens Hule. Du kan se eller gense det ved at følge linket her.

1 kommentar

Skriv et svar