Arkiver

NyhederRobot

Nyt program for robot-iværksættere i Robotic Valley

robot trendsonline

I sidste uge indviede Teknologisk Institut deres nye robothal, det skete i samarbejde med Odense Robotics og Invest in Odense. Sammen vil de tre organisationer sikre den videre udvikling af robot-teknologi blandt andet via et nyt startup-program for early stage robot-virksomheder, lokaliseret i Odenses “Robotic Valley”.

For at sikre den danske produktion er det nødvendigt at øge automationsgraden og yderligere indførelse af robot-teknologi, således vi forsat kan producere produkter i konkurrence med lavtlønslande. Fremtidens robotter bliver og er efterhånden en integreret del i vores produktion, som er i tæt samarbejde med medarbejderen i produktionen og i sundhedssektoren. FNs økonomiske og sociale råd har vurderet, at robotteknologien får lige så stor betydning for samfundet i det her århundrede, som automobilindustrien havde i det forrige århundrede.

Onsdag d. 21 oktober blev på flere måder markeringen af ’next level’ for Odense som Danmarks førende robotby, da robothallen i forskerparken åbnede. Robothallen skal fremadrettet skabe rammerne for innovation, hvor robot-teknologi kan trives og udvikles af nye og eksisterende virksomheder.

Nyt startup-program for robot-virksomheder
Robotics StartUp Hub er navnet på det nye program, som skal give 5-10 nye robot-virksomheder adgang til et større netværk og arbejdsfaciliteter, hvor de kan trække på ekspertise til produkt- og forretningsudvikling hos Teknologisk Institut og Væksthus Syddanmark.

Planerne bag Odense Robotic StartUp Hub bakkes op af en række af de ledende robot- og automationsvirksomheder på Fyn. Direktør i ABB Robotics Danmark, Steffen Enemark, begrunder behovet for indsatsen således:

“For at løfte Odenses ambitiøse mål som robotby nr. 1 er det vigtigt, at vi skaber rammer for nye startupvirksomheder, sådan at både robot-forretning og hele vores økosystem styrkes fremadrettet. Det skal være attraktivt at blive en del af Odense Robotic StartUp Hub og et vigtigt led i at fastholde og tiltrække de dygtigste folk. For ABB Robotics vedkommende har vi en naturlig interesse i at samarbejde med startups for at få vores produkter testet og integreret i nye løsninger. Og som global virksomhed har vi mulighed for at hjælpe med at tiltrække opmærksomhed på de nye startups i og uden for landets grænser.”

Robot-virksomheder søges
Odense Robotics er allerede i gang med screeningen af mulige ’beboere’ til Odense Robotic StartUp Hub, og der er lovende virksomheder iblandt. Målet er, at få to virksomheder inden for dørene i år, og yderligere fem i 2016.

Som udgangspunkt skal indsatsen omkring den enkelte virksomhed vare ca. 6-24 måneder. Modellen skal kunne understøtte både startups og spin outs fra etablerede virksomheder og forskningsmiljøer.

I videoen kan du få et indblik i, hvordan det så ud da Teknologisk Institut åbnede deres nye robothal i Odense.

Skriv et svar