Arkiver

BusinessContent PartnereNyheder

Skal din formue investeres eller samle støv på kontoen?

Denne artikel er sponsoreret af SKAGEN Fondene, der er en nordisk kapitalforvalter.

Når du har arbejdet hårdt for at tjene penge og sidder med plus på kontoen, kan det være en god idé at lade din formue arbejde for dig frem for at lade den stå på en lavt forrentet bankkonto. Vi har talt med SKAGEN Fondene, der rådgiver mange iværksættere.

Hovedparten af iværksættere husker sikkert svære forhandlinger med banker, da de tidligt i forløbet selv havde brug for kapital – og nu hvor de er blevet succesrige, så vil bankerne gerne hjælpe dem. Man kan lade banken tage sig af formueplejen, eller man kan vælge at lade en uafhængig kapitalforvalter investere pengene for sig.

”Mange iværksættere har kontaktet os, fordi de kan lide, at vi også er en iværksættervirksomhed, og hvor de oprindelige stiftere stadig er en vigtig del af ejerskabet. Vores DNA og succes har i høj grad været bundet op på vores uafhængighed og ofte uortodokse tankegang. Det er med til at sikre, at de oprindelige værdier bliver videreført til gavn for vores kunder,” fortæller formuerådgiver ved SKAGEN, Thomas Lund.

SKAGEN kræver i modsætning til mange af konkurrenterne ikke noget minimumsindskud for at blive kunde og tilbyder gratis, uforpligtende rådgivning. Kunderne får mulighed for at starte op med små investeringer, hvorefter indskuddet gradvist øges i takt med kundens tillid til SKAGEN som formueforvalter.

Finanskrisen betyder stigende efterspørgsel af uafhængige formueforvaltere
I takt med et stigende udbud af investeringsforeninger og kapitalforvaltere og en øget skepsis overfor bankerne ovenpå finanskrisen, er det blevet mere naturligt for kunderne at undersøge mulighederne grundigt og udvælge den forvalter, hvor tilliden er størst. SKAGEN Fondene er en af de udenlandske aktører, som efter finanskrisen har oplevet en stor efterspørgsel som et alternativt til bankens rådgivning.

”Vi oplever et stigende antal danskere, som leder efter et alternativt til bankens tilbud, hvor der er mere fokus på vores interessefællesskab, hvor vi investerer i de samme produkter som vores kunder, og hvor vores omkostninger varierer med resultaterne”, siger formuerådgiver ved SKAGEN Thomas Lund og henviser til, at de selv har en stærk iværksætterbaggrund og arbejder målrettet mod at føre startupvirksomheder og det etablerede erhvervsliv tættere sammen.

Risikospredning – invester både i nyt og gammelt
At investere i nye opstartsvirksomheder er ofte højt på mange iværksætteres ønskeliste. I den forbindelse rådgiver Thomas Lund og SKAGEN sine kunder til at dele formuen op og lade dele af formuen investere i nye opstartsvirksomheder og andre dele i mere langsigtede, stabile børsnoterede aktier og obligationer.

”Risikospredning er en vigtig del af vores dialog med kunderne. Mange iværksættere ønsker naturligvis at investere i nye virksomheder efter et eventuelt succesfuldt exit.” siger formuerådgiver Thomas Lund.

Derudover råder SKAGEN sine kunder til at investere i nogle få globale produkter for derved at få et nemt og enkelt overblik over alle aktiver samt en portefølje med en fornuftig risikospredning.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast
Selvom en forvalter tidligere har givet leveret fornuftige afkast, er det ikke ensbetydende med, at dette fortsætter år efter år, så derfor handler det i sidste ende om at finde den eller de forvaltere af ens formue, hvor tilliden til de fremtidige afkast er størst, og hvor man som kunde kan identificere sig med virksomhedens værdier og filosofi.

”Vores langsigtede årlige afkast på omkring 15 % kan måske ikke helt konkurrere med afkastet på en succesrig investering i en ny opstartsvirksomhed – men til gengæld er risikoen for at miste pengene i børsnoterede virksomheder væsentlig mindre. Vores aktieafdelinger investerer i min. 35 forskellige globale børsnoterede selskaber – så risikospredningen er stor og dermed giver en sådan portefølje en fin balance sammen med investering i opstartsvirksomheder”, forklarer Thomas Lund afslutningsvis.

Skriv et svar