Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Nyheder

Skypestifter i spidsen for ny europæisk lobby

The European Tech Alliance er navnet på en nyoprettet lobby, der ønsker at fremme europæiske digitale virksomheders interesser i EU – særligt startup virksomheders vilkår og vækst er i lobbyens fokus. Bag lobbyen er blandt andre Skype-stifteren Niklas Zennström.

Den nye lobby, The European Tech Alliance, har som formål at påvirke den digitale politik i EU og vil være med til at presse den regionale politik i de små virksomheders retning – og gøre det nemmere for europæiske startups at vokse sig større. Derudover ønsker lobbyen at tilbyde et alternativ til de store amerikanske lobbyer, der typisk dominerer i Bruxelles, skriver onlinemediet Techcrunch. Skype-stifter Niklas Zennström er blevet valgt som præsident for den nystartede lobby.

”Vi har skabt en alliance for at dele vores fælles erfaringer med politikerne og udfordre eksisterende tankesæt om Europa, teknologi og internettet. Der er så mange succesfulde europæiske tech virksomheder. Vi vil hjælpe europæiske ledere til at forstå, at Europa er gode til tech, og vi vil vise dem, hvordan politikere kan rydde vejen for tech industrien og skabe øget vækst,” udtaler Niklas Zennström til Techcrunch i forbindelse med offentliggørelsen af The European Tech Alliance d. 27. Oktober 2015.

Lobbyens 25 medlemmer er udelukkende europæiske og har alle en forbindelse til en europæisk funderet virksomhed. Blandt virksomhederne er eksempelvis Spotify, BlaBlaCar og Swiftkey.

Klart europæisk perspektiv
Baggrunden for oprettelsen af The European Tech Alliance er, at der fra EU-Kommissionens side var et ønske om et tydeligt europæisk initiativ, da hovedparten af de eksisterende lobbygrupper i Bruxelles har en hovedvægt af amerikanske eller ikke-europæiske medlemmer, skriver Techcrunch.

“Det er et spørgsmål om troværdighed. Vi siger ikke, at man ikke kan stole på disse [ikke-europæiske red.] virksomheder, men de vækster andre steder,” udtaler lobbyens italienske talsmand og medstifter af FacilityLive, Fabrizio Porrino, til Techcrunch.

Fabrizio Porrino fortæller endvidere til Techcrunch, at The European Alliance er blevet skabt som en udelukkende europæisk lobby, da medlemmerne på den baggrund alle har gennemgået de problemer, som man kan støde på som en startup virksomhed i Europa. Derfra er virksomhederne blevet globale – og det er ifølge Fabrizio Porrino en helt anden vinkel end virksomheder, der er opstået udenfor Europa.

Målet med den nye lobby er at påvirke retningen på den digitale politik i EU.

 

Skriv et svar