Arkiver

BusinessNyhederVenturekapital

Salesforce Venture har 680 millioner til europæiske startups

Cloud-tjeneste giganten Salesforce Ventures annoncerede for nylig, at de har øremærket 680 millioner kroner til at investere specifikt i europæiske startup virksomheder.

Salesforce Ventures har pumpet en halv milliard dollars i over 150 cloudbaserede virksomheder og startups siden 2009. Selvom hovedparten af de tidligere investeringer har været i amerikanske virksomheder, fokuserer Salesforce Ventures nu for alvor på Europa. I deres portefølje, som indeholder mere end 150 virksomheder, kommer kun 17 fra Europa. Der er altså tale om et væsentligt skift i fokus fra Salesforce Ventures side.

“Det er nu det rigtige tidspunkt for os i Europa. Europa tager meget hurtigt det cloudbaserede til sig, og mulighederne er enorme med en betragtelig pipeline for os at investere i,” siger John Somorjai, EVP ved Salesforce Ventures og Corporate Development.
Salesforce Ventures analytikere mener, at European Business investeringer i cloud-baseret software og service vil vokse tolv gange hurtigere end andre it-segmenter.

Salesforce Ventures satsning følger i fodsporene på andre store tech giganter som Google, der også øger deres ventureaktivitet i Europa.

Europas startup scene er ikke overmættet
En motivation for de venture virksomheder, der kommer til Europa, kan være, at startupscenen i Europa er relativt mindre og også mindre overmættet end Silicon Valley. Det betyder potentielt mindre konkurrence fra andre venture virksomheder og mulighed for at blive involveret i de mest lovende virksomheder. Det kan også betyde lavere værdisættelser og finansieringrunder end dem, der er typiske på den amerikanske vestkyst.På samme tid kan det pludselig gå stærkt på den europæiske startup scene.

Skriv et svar