Arkiver

HardwareNyhederSustainable TechUngt Tech

Grønt accelerator program gav Donkey Republic nyt fokus

Donkey Republic har skabt en cykellås med tilhørende app, der gør det muligt for alle cykelejere at udleje deres cykler til turister, pendlere eller andre med behov for at låne en cykel. Climate-KIC har hjulpet teamet bag Donkey Republic i gang med deres koncept.

Det kræver kun, at man som cykelejer får fingre i en af Donkey Republics elektroniske cykellåse, som kan åbnes ved hjælp af en tilhørende app – så er man klar til at kunne udleje sin cykel. På den måde kan cykelhungrende mennesker leje cykler af andre med cykler i overskud. I forbindelse med Donkey Republics opstart har virksomheden fået rådgivning og støtte af Climate-KIC, der blandt andet hjælper bæredygtige startups i gang.

”Det er altid rart at få noget kvalificeret sparring, og at nogen udefra kigger ens ting igennem. Udover det har vi fået et legat fra dem, som virkelig hjælper meget, når man er earlystage startup og virkelig bootstrapper,” fortæller medstifter af Donkey Republic, Alexander Høst Frederiksen.

Donkey Republic er en del af Climate-KIC’s Acceleratorprogram, der skal hjælpe grønne startup virksomheder i gang. I den første fase modtager udvalgte startups et legat 20.000 Euro, og derudover inviteres startup virksomhederne til at deltage i en række workshops med fokus på deres forretningsudvikling og markedsforståelse.

Samarbejdet med Climate-KIC
Det har været en positiv oplevelse for teamet bag Donkey Republic at deltage i Climate-KIC’s Acceleratorprogram, og de vil bestemt anbefale andre at deltage, hvis muligheden byder sig, fortæller Alexander Høst Frederiksen.

”Climate-kic har været meget professionelle, og deres processer er ikke alt for tunge og bureaukratiske, som man ellers kan opleve indimellem med sådanne tiltag,” uddyber Alexander Høst Frederiksen.

Medstifter og COO ved Donkey Republic, Rune Kokholm, fortæller, at mødet med andre startups gennem Climate-KIC’s netværk også har været rigtig positivt og givende for dem. Derudover er det særligt støtten i form af gratis rådgivning, som Rune Kokholm fremhæver, når snakken falder på samarbejdet med Climate-KIC.

Fandt deres fokus
Donkey Republic har for nyligt valgt at have dedikeret fokus på at lave en løsning for turister og besøgende, samt dem der kunne tænke sig at leje cykler ud til disse. Tidligere i forløbet ønskede Donkey Republic, at deres koncept skulle dække en masse andre kundesegmenter – men nu har de valgt at fokusere på turister og så udvide til de andre områder i fremtiden.

”Om et par år begynder Donkeys at dukke op i de fleste større byer – til at starte med er det primært turister, der benytter dem, men der dukker også systemer op rettet mod pendlere – det sker i byer, der har fokus på miljø og sund livsstil, og derefter vil det langsomt sprede sig til byer andre steder,” fortæller Rune Kokholm.

Den langsigtede plan er, at lige meget hvilken by, man kommer til, så kan man altid finde en cykel bare ved at hive Donkey Republics app frem.

Skriv et svar