Arkiver

BusinessIværksætterlivNyhederRobotSustainable TechSustainable Tech

Skypestifter vil gøre robotter til fremtidens postbude

Skype-milliardær barsler med en ide til en app, der bringer dine pakker ud ved hjælp af robotter.

Allerede i 2016 vil man kunne se fremtidens pakkepost køre rundt på fortovene i Londonbydelen Greenwichgå-tempo. Robotterne vejer 10 kilo og ligner en chunky storebror til den klassiske robotstøvsuger. Derudover er den CO2-neutral.

Lanceringen i Danmark er først planlagt til 2017.

Ideen kommer fra stifteren af Skype, Janus Friis, som sammen med anden Skype-stifter, Ahti Heinla, har stiftet Starship Technologies, som står bag den nye pakkepost. Ideen går ud på, at forbrugerne henter en app og derefter bestiller levering gennem appen til den valgte adresse. Planen er, at robotten skal kunne levere dine pakker eller dagligvarer svarende til to indkøbsposer til lokale adresser inden for 5-30 minutter fra et udleveringssted eller en dagligvarebutik. Når robotten er fremme, kan kunden låse »maven« op, hvor pakken ligger, med en app.

Janus Friis og Ahti Heinla mener selv, at folk hurtigt vil vænne sig til synet af de kasseformede robotter i gadebilledet og holder på, at brugen af dem i stedet for konventionel pakkepost på sigt vil gøre det billigere for forbrugerne at få deres ting bestilt og leveret til døren.

Robotterne kører på fortove og følger almindelige færdselsregler for fodgængere. De kører efter indbygget navigation og forhindringsundvigelse, men der sidder også rigtige mennesker bag robotterne, der er klar til at overtage roret, hvis der opstår problemer.

Skriv et svar