Arkiver

IværksætterlivNyhederSoftware

Da Zendesk tog til San Francisco

iværksætter Mikkel Svane fra Zendesk i Silicon Valley

Det danske software startup Zendesk tog chancen og drog mod Silicon Valley. Efter mange års hårdt arbejde opnåede de en børsnotering i New York. Efter nogen tid fortager frygten sig, fortæller iværksætter Mikkel Svane, der fastholder positionen som direktør i den nu flere hundrede mand store software virksomhed Zendesk.

Af Rikke Kiilerich

Zendesk blev stiftet i København i 2007 af Mikkel Svane, Alexander Aghassipour og Morten Primdahl – tre mænd i 30’erne der i 2009 sammen valgte at rykke Zendesk fra København til Silicon Valley. I dag har Zendesk i alt 500 ansatte og 40.000 kunder spredt ud over 150 lande. De vurderes til at være et af de hotteste it-firmaer i Silicon Valley og er blevet børsnoteret på Wall Street.

De tre stiftere af software startup Zendesk turde tage springet og satse alt, der hed job og fast indkomst. De tog en chance med en idé de brændte for, flyttede til den anden side af jorden og arbejdede videre med den.

mikkelsvane_zendesk”For mig var det hårdt at forsøge at holde fast i den puppe af tryghed, jeg havde skabt for mine børn, mens jeg rykkede dem over på den anden side af jorden. Jeg frygtede, at hvis vi ikke fik succes, så ville det være et stort arbejde at flytte hjem og starte forfra,” fortæller iværksætter Mikkel Svane i forbindelse med udgivelsen af hans bog, Startupland.

I bogen fortæller Mikkel Svane, stifter og direktør for den succesfulde danske iværksættervirksomhed Zendesk, åbent og ærligt om springet fra at være en iværksætter i Købernhavn til at tage virksomheden til verdenskendt succes bosat i Silicon Valley.

Niels Vejrup Carlsen, partner i den danske venturefond SEED Capital fortæller, at det ”at foretage hele rejsen fra lille startup til stor børsnoteret virksomhed kræver ekstremt meget af direktøren af selskabet.”

Han mener også, at det kræver store sociale kompetencer, gode kommunikative evner over for både kunder, medarbejdere og investorer samt at være forandringsvillig. Som han beskriver:

”Det kræver et enormt energiniveau og stædigheden til at arbejde sig igennem de forskellige forhindringer man vil møde på vejen,” og det er præcis dét, bogen handler om – de tre iværksætteres arrangement og stædighed.

Mikkel Svane fortæller om de gange, Zendesk har været på fallittens rand, og han åbner op omkring de tanker, han havde om, at have taget sin familie med i virksomhedens spring.

Med tiden begyndte frygten at fortage sig.

“Jeg så, hvordan amerikanerne er villige til at tage chancer og starte forfra igen.”

Skriv et svar