Arkiver

BusinessGuideIværksætterlivNyhederSocial MediaUngt Tech

Nikolaj Astrup giver gode råd til bootstrapping

Nikolaj Astrup er iværksætter, forfatter og en dedikeret sportsmand. Han har gennem sit professionelle virke gjort sig en masse gode erfaringer. Her deler han sine 3 bedste råd.

Skal du starte en virksomhed op, og er pengene små? Her kommer Nikolaj Astrups bedste tips til, hvordan du kan optimere din virksomhed.

Råd nr. 1 – Brug freelancere
Der er masser af kvalificeret arbejdskraft til rådighed derude. Nikolaj Astrup anbefaler at man benytter sig af diverse platforme som upwork.com og andre lignende til at komme i kontakt med freelancere. Det giver en mulighed for at få lavet tingene på kortere tid, end hvis man selv skal sidde og rode med det. Nøgleordet her er uddelegering.

”Der er folk fra hele verden som er vanvittig gode til at kode, skrive, lave markedsføring og meget andet. Her kan man virkelig få meget for sine penge, hvis man er dygtig og få outsourcet de ting, man alligevel ikke er god til,” forklarer Nikolaj Astrup.

Råd nr. 2 – Sæt alt i processer
Nikolaj Astrup er meget glad for at sætte ting op i processer, så han hele tiden har konkret overblik.

”Alle opgaver, der gentages løbende, har en veldefineret nedskreven proces, så jeg nemt kan outsource opgaven til andre,” fortæller han.

Selv benytter han sig ofte af programmet Trello, der også nemt giver adgang til freelancere. Inspirationen til hans brug af processer kommer fra bogen ”Work the system” af Sam Carpenter.

Råd nr. 3 – Bliv en growth hacker
Endelig anbefaler Nikolaj Astrup, at man lærer at tænke som en growth hacker – altså at man ekspempelvis lærer at optimere sin tilstedeværelse de sociale medier og forbedre sin SEO. Han lægger vægt på fordelen ved at være tvunget til at være kreativ i sine marketing løsninger. Eksempelvis har han selv haft succes med at anvende instagram som en marketingskanal i forbindelse med sit travelsite for iværksættere, Refuga.

” At have en mentalitet hvor man hele tiden tester ting af og tweaker, optimerer og er proaktiv kan være guld værd.”

Han anbefaler et besøg på growthhackers.com, hvis man vil lære mere og konceptet growth hacking.

Skriv et svar