Arkiver

NyhederSustainable TechSustainable Tech

Nordic Innovation vil forhindre oversvømmelser på Nørrebro

Nordic Built Cities Challenge er en konkurrence stablet på benene af Nordic Innovation. Målet er at finde løsninger på de problemer, der opstår under skybrud på Nørrebro. Deadline for deltagelse er den 17.december 2015.

Nordic Built Cities Challenge er en konkurrence, der består af seks nordiske byudviklingsprojekter. Et ef projekterne handler om at finde en løsning på de problemer, der opstår med alt for meget regnvand, når skybrud åbner for himlens sluser og hælder enorme mængder vand over Nørrebro. Særligt området omkring Hans Tavsens Park og Korsgade er plaget af vandmængderne, og det er derfor dette område, der udgør målet for projektet.

Konkurrencen bygger på bæredygtige løsninger, der kan gøre en forskel for Nørrebro i det lange løb.

Åben konkurrence for alle
Nordic Built Cities Challenge er åbent for alle, fra studerende til iværksættere og etablerede virksomheder indenfor arkitektur, design, byplanlægning og IKT. For at få stærke og innovative løsningsforslag på bordet håber Nordic Innovation, der står bag Nordic Built Citites, at deltagerne går sammen i grupperne på tværs af fag og landegrænser.

Mette Prag, som er chef for Nørrebro-projektet, har store forventninger til et godt og udbytterigt samarbejde og håber på en masse forskellige input.

”Konkurrencen inviterer wildcard-deltagere, der kan speede den innovative proces op og inspirere de større teams. Vi ser gerne, at vi også modtager bidrag fra fagligheder, der ikke traditionelt tænkes ind i planprocessen fx antropologi, socialvidenskab og humaniora. Vi forestiller os, at de med deres viden og metoder har meget at byde ind med.”

Ønsker du at prøve kræfter med Nordic Built Cities Challenge, kan du indsende dit bidrag senest den 17. december. Nærmere information om konkurrencen kan findes på Nordic Innovations hjemmeside.

Skriv et svar