Arkiver

NyhederUngt Tech

Mona Hvid trodsede sin indre pivskid

I anledningen af Global Entrepreneurship Week 2015 har vi talt med Mona Hvid. Hun har fortalt os om, hvorfor hun har valgt at være ambassadør for iværksætteri, og hvad hun håber på at få ud af det.

Mona Hvid har stor erfaring indenfor entreprenørskab. Hendes erfaring rækker langt tilbage, da hun allerede i hendes helt unge år startede med at udvikle projekter. Hun var med til at få en virksomhed til at vokse fra 2 til 83 medarbejdere.

Hun arbejdede i en årrække som direktør for virksomheden, men hun turde aldrig tage skridtet videre som partner, selvom hun blev tilbudt det. At være selvstændig virkede for ‘farligt’ og ‘utrygt’ for hende, og da hun endelig begyndte at lege med tanken om at starte egen virksomhed, var det nemt for den administerende direktør at tale hende fra det, da hun i bund og grund stadig var nervøs for det. Som hun selv beskriver det, “jublede hendes indre pivskid,” fordi hun ikke behøvede tage skridtet ud af sin comfort zone.

Virksomheden, Mona Hvid arbejdede for, gik konkurs, og det var først herefter, at hun blev klar til at starte selv. Mona Hvid fortæller i dag, at det at være blevet selvstændig, er det bedste, der er sket for hendes arbejdsliv. Nu har hun på femte år egen mikrovirksomhed, er sideløbende direktør i den socialøkonomiske virksomhed Landliv og holder derudover foredrag om iværksætteri.

Flere unge skal være iværksættere
Hun har valgt at være ambassadør for Global Entrepreneurship Week (GEW), fordi hun ser en forandring i arbejdsmarkedet. Hun tror på, at flere og flere vælger at blive iværksættere, og hun vil gerne inspirere dem og give dem gode redskaber med på vejen – også de helt unge.

Hendes mål med positionen som ambassadør er at få nogle af de potentielle 12-tals piger og drenge til at kanalisere noget af deres energi ind i iværksætterverdenen. På den måde kan de selv være med til at skabe deres eget voksenliv og forme det præcis, som det passer dem. Hun ønsker at forberede dem på kompleksiteten og det uforudsigelige. De unge skal arbejde på at kunne klare rystelser og uforudsete situationer, lære af dem og derefter bruge dem konstruktivt, så de hele tiden udvikler sig.

Inspirerede ung pige til at blive iværksætter
Efter et af Mona Hvids foredrag om iværksætteri kom henvendte en 17-årig pige sig til hende. De to talte frem og tilbage om foredraget, og Mona spurgte hende, hvorfor hun var kommet. “Fordi jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op med mit liv,” lød svaret. Med de ord forlod pigen foredraget og tog hjem.

Næste dag modtog Mona Hvid en mail fra den 17-årige piges mor. Efter at være kommet hjem fra foredraget havde pigen fortalt sin mor, hvor inspireret hun var blevet. Hun er nu klar til at prøve ideer af og udvikle dem, og hun er ikke længere i tvivl om, hvad hun skal med sit liv: hun skal være iværksætter!

Mona Hvid bidrager selv til GEW med foredraget “Iværksætter – på fuldtid eller deltid?” Det er gratis at deltage og foregår d. 18 November på Møn Bibliotek i Stege. Læs mere om foredraget her.

Skriv et svar