Arkiver

BusinessNyhederRobot

MiR lander stor investering til fremtidens robotter

Den danske robotkomet, MiR, Mobile Industrial Robots, har landet en investering på knap 10 millioner kroner, fra et dansk investor-team.

MiR producerer og udvikler mobile robotter, der bruges i virksomheder, der har med industri og produktion at gøre, den bruges inden for logistikbranchen samt til hospitaler.

Den nye kapitalindsprøjtning fra de fem danske investorer, der udgør investorteamet, skal bruges til at stabilisere virksomheden i fremtiden og sørge for at MiR har den fornødne økonomi i ryggen til at holde sit solide forspring på markedet.

Robot-milliardær blandt investorerne
Virksomheden har før fået tilbudt investeringer fra flere kanter. tilbuddene tikkede ind fra både offentlige og private investorer i Kina, USA og Europa, men ingen klarede sig igennem nåleøjet. Ikke før nu, hvor et stærkt investorteam er kommet på banen, bestående af fem private investorer, der sammenlagt bringer en pengepulje på knap 10 millioner til bordet.

En af de fem investorer er Esben Østergaard, stifter af det nu amerikansk-ejede Universal Robots, der er placeret i Odense. Han stiftede virksomheden sammen med to venner i 2005 og gjorde en imponerende exit i foråret 2015, da de solgte til amerikanske Teradyne for et massivt milliardbeløb.

Læs også: Universal Robots efter opkøb: Fortsætter på samme måde

Sender et stærkt signal til markedet
Thomas Visti, MiRs direktør, glæder sig over det fremtidige samarbejde med Esben Østergaard, som han ser som en forgangsmand på området.

”Esben Østergaards tillid til Mobile Industrial Robots betyder rigtigt meget for virksomheden. Det sender jo et stærkt signal til markedet, at en så innovativ iværksætter kan se store muligheder i vores teknologi og produkt. Samtidig har Esben Østergaard en meget værdifuld personlig erfaring med hele processen fra forskning til kommercialisering og opbygning af en global organisation”, siger Thomas Visti.

Udover Esben Østergaard har også MiRs stifter Niels Jul Jakobsen og Torben Frigaard Rasmussen, den ny formand i MiRs bestyrelse, samt MiRs CEO, Thomas Visti valgt at investere egne penge i foretagendet. Endeligt har business angel, Søren Michael Juul Jørgensen valgt at investere sin tredje sum penge i robotvirksomheden.

Esben Østergaard træder ikke ind i MiRs bestyrelse, men investerer sin troværdighed i virksomhed og følger MiR fra sidelinjen.

Skriv et svar