Arkiver

NyhederUngt Tech

Start en virksomhed i stedet for at spille computer!

Den 25-årige GEW-ambassadør Andreas Henning startede virksomheden Demovare, mens han studerede. Det perfekte tidspunkt at kaste sig ud i iværksætteri!, siger han. “Det eneste det kræver er sådan set, at du i stedet for at gå hjem og spille computer, sætter dig ned og arbejder på dit projekt”. 

Andreas Henning er 25 år og studerende ved SDU. Mens han læste sin bachelor i Produktudvikling og Innovation startede han og vennen Martin Fristrøm virksomheden Demovare; en hjemmeside der sælger elektronik, hvor emballagen har været brudt, men produktet ikke har været brugt – til billigere penge.

Ideen fik de på deres fritidsjob hos en større elektronikforhandler. Her undrede de sig over, hvad der skete med alle de varer, der havde været udstillet og dem, der kom åbnede retur.

Tidligere i år kunne man se teamet i Løvens Hule, hvor de fik en samlet investering på 300.000 kr af Tommy Ahlers og Jesper Buch.

Andreas Henning har nu meldt sig som ambassadør for Global Entrepreneurship Week (GEW). Det har han gjort, fordi han håber, at sin og Martin Fristrøms historie kan være til inspiration for andre unge studerende, der har lyst til at kaste sig ud i iværksætteri, men måske endnu ikke har fundet modet.

Hans budskab er, at man ikke behøver at opfinde noget så revolutionerende som en iPhone for at starte en virksomhed. Det kan også være en simpel ide, du får fra dit fritidsarbejde.

Start under studiet
Ifølge Andreas Henning er studietiden det bedste tidspunkt at kaste sig ud i iværksætteri på. Her har du nemlig masser af tid og penge. Det eneste det kræver er derfor bare, at du i stedet for at gå hjem og se fjernsyn, går hjem og arbejder på din ide.

“Iværksætteri er for alle, men de unge har en stor fordel inden for iværksætteri. Fordelen er tid, fordi mens du studerer, har du mere tid, end du nogensinde vil få, til at starte projekter op. Staten giver dig støtte og måske bor du oven i købet hos mor og far som forplejer dig. Det eneste det kræver er sådan set bare at du i stedet for at gå hjem og spille computer eller se film, sætter dig dig ned og arbejder på dig projekt i stedet,” siger Andreas Henning.

Har du evnen eller viljen?
Den eneste barriere er ifølge Andreas Henning, om man er et ‘kan’ eller ‘vil’ menneske. Om du er en person, der kan noget særligt, eller en person som vil noget særligt og har viljen til at sætte sig ned og gøre noget ved det.

Her er det vigtigt, at du er et ‘vil’-menneske, siger Andreas Henning. Han forklarer:

“Der vil altid være barrierer, når du starter en virksomhed, og som udviklingen af din virksomhed skrider frem, vil der hele tiden komme flere. Det eneste spørgsmål er så bare, hvordan du overkommer dem. Og der er det vigtigt, at du er et ”vil” menneske, der sætter sig ned og lærer de ting, du ikke ved i forvejen,” forklarer GEW-ambassadøren.

Som ambassadør håber han med sin historie at kunne sprede budskabet, om at man ikke behøver at opfinde den næste iPhone for at blive iværksætter. Det kan være en simpel ide, som du får fra dit fritidsarbejde.

“Mit mål som GEW-ambassadør er ikke at få noget ud af det personligt. Jeg har valgt at blive ambassadør, da jeg håber, at Martin og min historie vil give inspiration og mod til andre mennesker om at blive iværksættere. Derudover håber jeg også, at vores historie kan vise omverdenen, at gode ideer ikke opstår ud af den blå luft, og at du ikke behøver at opfinde noget så revolutionerende som en iPhone for at starte en virksomhed, men at det kan være en simpel ide, du får fra dit fritidsarbejde,” lyder det fra Andreas Henning.

Du kan finde events på GEW via dette link og deltage i iværksætterdebatten på #skabfremtiden.

Skriv et svar