Arkiver

NyhederSustainable Tech

Dansk startup vil forbedre fremtidens fibernet

Startuppet Bifrost har skabt en løsning, der kan optimere det eksisterende fibernet markant. Nu er de kommet med i et grønt Accelerator-program og vil være med til at skabe fremtidens bæredygtige løsninger.

Den danske startup-virksomhed Bifrost har fundet en løsning, der potentielt kan forbedre fibernettets rækkevidde signifikant. Antallet af brugere per fibernet opkobling kan også potentielt hæves markant med den løsning, som holdet bag Bifrost har skabt.

”Det vil ikke alene gøre fremtidens fibernetværk langt mere simpelt rent teknisk – det vil også kunne give en enorm energibesparelse, og det vil kunne spare udbyderne af internet for penge,” forklarer medstifter af Bifrost, Jesper Bevensee Jensen.

Teknologien er stadig under udvikling, og Bifrost er netop kommet med i et grønt Accelerator-program hos Climate-KIC, der skal hjælpe startup-virksomheden videre.

Nu skal resultaterne bevises
Næste skridt for Bifrost er at finde nogle investorer, så de kan få midler til at udvikle en demonstrationsmodel, der kan kobles på det nuværende operatørnetværk. Modellen skal være transportabel, så holdet bag Bifrost kan rejse verden tynd og vise diverse fibernet-udbydere, hvordan deres teknologi virker – og at den kan forbedre både rækkevidden, sænke energiforbruget og gøre netværkene mere simple.

”Vi er nu i en proces, hvor vi skal bevise, at det virker,” lyder det fra Jesper Bevensee Jensen.

Startuppet har derudover fokus på at finde samarbejdspartnere, der også arbejder med optimering af fibernettet.

Helt klart globalt sigte
Ifølge Jesper Bevensee Jensen er det uden tvivl målet for Bifrost at blive globale. Startup virksomheden starter i Danmark, fordi deres professionelle netværk er stærkt her, men på længere sigt er det planen at udvide til Europa, Asien, Sydamerika og USA.

”Man skal selvfølgelig ikke jage Moby Dick – lidt har også ret. Men Danmark er lille, og hvis vi vil gøre en reel forskel og nedsætte energiforbruget, så skal vi helst være globale,” fortæller fra Jesper Bevensee Jensen.

Bifrost-holdet er allerede i gang med at tale med potentielle samarbejdspartnere i Europa. Derudover har blandt andre Deutsche Telecom formuleret strategier, som Bifrost’ løsning til fibernet optimering ville passe godt ind i.

Accelerator-program giver Bifrost grønt håb for fremtiden
Bifrost er for ganske nyligt kommet med i et grønt Accelerator-program hos Climate-KIC. Indtil videre har holdet bag startuppet deltaget i en workshop i Lund, hvor de blandt andet mødte en række andre deltagere – og det gav Bifrost-holdet motivation.

”Det var virkelig spændende at deltage i workshoppen og særligt at se diversiteten i alle de mange innovative, grønne løsninger. Det giver virkelig et grønt håb for fremtiden og for at finde løsninger på de klimaforandringer, som vi står overfor,” lyder det fra en begejstret Jesper Bevensee Jensen.

Deltagelse i workshoppen gav også Bifrost-holdet viden om forretningsplaner og fundraising, da Climate-KIC havde inviteret en række rådgivere til at holde foredrag om emner, som kan hjælpe de grønne startups videre i deres forretningsudvikling.

Bifrost i tal

  • 4 x længere rækkevidde

I dag har hver central fibernet sendestation en rækkevidde på 10 km – med Bifrost’ teknologi kan rækkevidden øges op til 40 km.

  • 8 x flere brugere per fiber

Det nuværende fibernet kan servicere 32 brugere per fiber – med Bifrost’ løsning kan antallet af brugere per fiber øges til 256.

Antallet af centrale sendestationer kan potentielt reduceres med 90% og give en markant energibesparelse + gøre fibernetværket langt mere simpelt.

 

Skriv et svar