Arkiver

BusinessNyheder

Ny udbudslov kan lande startups flere offentlige aftaler

Folketinget har netop vedtaget en ny udbudslov med effekt fra 1. januar 2016, der potentielt kan gøre det nemmere for startup virksomheder at vinde offentlige udbud.

En ny udbudslov er blevet vedtaget i Folketinget. Den har blandt andet potentiale til gøre det nemmere for startup virksomheder at indgå aftaler med offentlige instanser ved at indgå såkaldte Innovationspartnerskaber.

Et sådant innovationspartnerskab kan komme i stand, hvis ordregiveren eksempelvis ønsker at udvikle en innovativ vare eller tjenesteydelse, der ikke allerede er tilgængelig på markedet, skriver senioradvokat Annemette ThorgaardKammeradvokaten.dk.

Tre skarpe om innovationspartnerskaber
Innovationspartnerskabet indeholder følgende tre faser:

  1. Udbudsprocessen, der svarer til udbud med forhandling
  2. Udviklingsfasen
  3. Et efterfølgende eventuelt køb af den udviklede løsning

Det skriver Annemette Thorgaard på kammeradvokatens hjemmeside. Inklusionen af innovationspartnerskaber i den nye udbudslov åbner altså op for, at offentlige instanser kan indgå aftaler med virksomheder, der stadig er i opstarts- og udviklingsfasen.

Hvilke problemer løser den nye udbudslov?
Det har hidtil været svært for startup virksomheder at lande aftaler med danske kommuner, regioner og statslige institutioner. Afgørende for offentlige udbud er prisen på ydelser, teknologier, platforme, software samt en række standardkrav, som især nystartede virksomheder har haft svært ved at leve op til.

Den nye udbudslov skal gøre det nemmere for blandt andet startup virksomheder at lande offentlige aftaler gennem innovationspartnerskaber.

 

Skriv et svar