Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederSustainable Tech

Bill Gates og Mark Zuckerberg i ny koalition: Vil støtte grønne startups

Flere af verdens allerrigeste er gået sammen i en ny, grøn koalition, der skal sætte skub i cleantech startups i hele verden. Målet er at stoppe klimaforandringer og skabe en positiv effekt på verden.

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Richard Branson og Jeff Bezos er blandt navnene på stifterne af det nye klimainitiativ, Breakthrough Energy Coalition. Koalitionens medlemmer har forpligtet sig til at bruge en væsentlig del af deres formuer til at investere i cleantech startups.

”Breakthrough Energy Coalition vil investere i ideer, der har potentiale til at transformere den måde, vi producerer og bruger energi på i dag. I denne uge mødes ledere for at deltage i UN Climate Change Conference [red. COP21], og vi håber, at dette [Breakthrough Energy Coalition] vil få flere til at gøre innovation til en prioritet i kampen mod klimaforandringer,” skriver Mark Zuckerberg på sin Facebookprofil.

Offentliggørelsen af den grønne koalition falder sammen med, at alle verdens ledere er samlet i Paris til COP21 for at få en aftale på plads i forhold til fremtidens CO2-mål, og på hvordan man i fællesskab kan bekæmpe klodens stigende temperaturer.

Ved at lægge offentliggørelsen på samme tidspunkt som COP21 sender Mark Zuckerberg, Bill Gates og de andre superstjerner bag Breakthrough Energy Coalition et stærkt signal til alverdens ledere – det er nu, der skal handles. Og alle, også den private sektor, er nødt til at arbejde sammen for at gøre en forskel i forhold til klimaforandringer.

”Jeg er stolt af at kunne præsentere Breakthrough Energy Coalition. Denne gruppe private investorer vil hjælpe virksomheder med at få clean-energy innovation ud af laboratoriet og ud på markedspladsen,” skriver Bill Gates på sin Facebookprofil.

Bill Gates udtrykker endvidere i sine Gatesnotes, at han er optimistisk og mener, at vi kan opfinde de værktøjer, der er nødvendige for at skabe ren, rentabelt og pålidelig energi, der kan øge livsvilkårene for verdens fattigste og på samme tid stoppe klimaforandringer.

Zuckerberg: For at skabe en meningsfuld forandring i verden må vi starte med klimaet
Mark Zuckerberg skrev i forbindelse med offentliggørelsen af Breakthrough Energy Coalition, at han mener, at det at skabe en ren energi produktion er en essentiel del af at gøre verden til et bedre sted.

“Vi vil ikke være i stand til at tage meningsfulde fremskridt indenfor andre udfordringer – som eksempelvis uddannelsesområdet eller med at forbinde verden – hvis vi ikke har en sikker energi og et stabilt klima,” udtrykker Mark Zuckerberg.

Han skriver derudover, at processen mod at omstille til bæredygtig energi er for langsom, og at vores nuværende system ikke formår at skabe den nødvendige innovation på energiområdet. Og det er altså derfor, at han og en række andre særdeles velhavende mennesker er gået sammen i Breakthrough Energy Coalition.

1 kommentar

Skriv et svar