Arkiver

NyhederUngt Tech

Sådan bliver dit barn sin egen boss

Global Entrepreneurship Week lancerer verdens første forretningsmodel for børn og unge der gerne vil være iværksættere.

I efterdønningerne af Global Entrepreneurship Week i uge 47 udgiver folkene bag nu et arbejdshæfte målrettet til børn og unger der gerne vil starte deres egen virksomhed.

Hæftet hedder “Bliv din egen boss” og giver børnene en lettilgængelig introduktion til, hvad det vil sige at skabe en virksomhed, og hvad det er vigtigt at være opmærksom på, når man kaster sig ud i det.

Øvelse gør mester
Hæftet giver en introduktion til de grundlæggende redskaber, som man traditionelt bruger indenfor iværksætteri. Skolebørn og unge bliver klædt på, til at skabe deres allerførste forretningsplan.”Bliv dig egen Boss” er en visuel og kreativ forretningsplan, hvor børnene både skal klippe-klistre, tegne og tage billeder mens de bliver klogere på deres forretningsidé.

”’Bliv din egen Boss’ udfylder et hul i markedet. Det er et let redskab for børn og unge at arbejde med og en mulighed for, at få nogle tanker ned på papir. Måske fører det til en reel forretning, måske ikke. Det vigtigste er, at de bliver bevidste om, at de kan handle på deres gode idéer,” fortæller Sine Larsen, kampagnechef på Global Entrepreneurship Week Denmark.

Hun uddyber, at undersøgelser viser at iværksættere, der har haft mulighed for at øve sig, stifter mere levedygtige virksomheder.

“Jo tidligere de begynder, des bedre. Samfundet er afhængigt af, at flere forfølger deres idéer og skaber nye løsninger, produkter og ydelser – og nye arbejdspladser,” siger Sine Larsen.

Hæftet findes til gratis download via dette link.
Den findes også som en undervisningsmanual, så hæftet kan bruges i forbindelse med undervisning i folkeskolen.
Du kan dele din mening om og erfaring med materialet på Twitter under #skabfremtiden.

Skriv et svar