Arkiver

EventsNyheder

Her er finalisterne fra dette års Open Data Challenge

Open Data Challenge fokuserer på udvikling af digitale værktøjer til håndtering af data for nye virksomheder. ‘Challengen’, som er afholdt af Erhvervstyrelsen, inviterede både virksomheder og iværksættere til at komme med deres bedste bud på et sådant værktøj.

Den afsluttende finale i Open Data Challenge blev afholdt på IT Universitetet i slutningen af november og bestod af fem finalister. De fem virksomheder kæmpede om førstepladsen og en pengepræmie på 100.000 kroner. De tre virksomheder, der opnåede en placering i konkurrencen var Fillr, Crediwire og Lasso.

Mød finalisterne
FILLR, som løb med førstepladsen i konkurrencen, fokuserer på at gøre webformularer effektive, brugervenlige og sikre, ved at brug åbne offentlige data. FILLR er en API som aggregerer data fra forskellige datakilder. Løsningen øger brugeroplevelsen på hjemmesider, og kan derved øge kunde-konverteringsraten. Derudover beskytter den mod svindel ved at validere inputs. FILLR gør brug af virksomhedsdata, udfylder automatisk adresser, detekterer køn og sprog, giver en udvidet e-mail validering, tjekker telefon numre og meget mere.

Crediwire vandt andenpladsen for deres løsning, der sikrer finansiel rådgivning i øjenhøjde. De har en avanceret database, som leverer infrastruktur og realtime finansiel data til brug for kreditvurdering og optimering af SMV’er. Kort fortalt så kan Crediwire hjælpe SMV’er til bedre at forstå og drive deres virksomhed fra et økonomisk perspektiv, uden at drivkræfterne behøver at have en økonomisk uddannelse. Crediwire kan ydermere hjælpe SMV’erne til at opnå lån i bankerne, som almindeligvis takker nej.

Lasso Excite kom ind på tredjepladsen for udregningen af deres vækstindex, der bygger på en række regler, de har identificeret, for sammensætning af et netværk, der er afgørende for virksomheders vækstpotentiale. En hvilken som helst dansk virksomhed bliver derfor ratet på en skala fra -100 til 100 alt efter deres sandsynlige vækst over de næste tre år. Udover en virksomheds rating på vækst-indexet vises der også de oplysninger, der ligger bag: Hvem sidder i direktion og bestyrelse, hvilke virksomheder er disse relateret til, hvordan har disse klaret sig, og er der store mængder konkurser i netværket. Alle oplysninger er fra CVR-registeret, og bliver derfor vist realtime. Lassos vækstløsning giver små og mellemstore virksomheder en mulighed for at vurdere kunder, samarbejdspartnere og andre virksomheder – og derved prioritere, hvor tiden og pengene lægges så risici minimeres.

Det er Erhvervsstyrelsen, som står bag Challenges, som er overstået for i år, men vender tilbage i 2016 med nye løsninger.

Skriv et svar