Arkiver

E-handelGuideNyheder

Hvad koster det at starte en webshop?

pressekit Trendsonline

Denne artikel er et gæsteindlæg skrevet i samarbejde med Dandomain.dk

Hvor meget skal du betale, hvis du ønsker at starte en webshop? Og skal du vælge en opensource eller hosted webshop? Find svarene her i artiklen.

Der er meget, der skal overvejes, inden du vælger, hvilken platform du vil starte din webshop på. Er du ferm til kodning, eller foretrækker du en gennemtestet, køreklar løsning? Vil du have frie rammer med hensyn til moduler og udvidelser, eller vil du hellere overlade opdateringer og funktioner til din hosting leverandør? Og hvad med support?

Det er spørgsmål som disse, du bør stille dig selv, inden du vælger. Der kan nemlig vise sig at være stor forskel på løsningens endelige pris, da de omkringliggende elementer ofte glemmes. Det beskriver ChannelWorld blandt andet i deres artikel “Ny webbutik: Det er meget dyrere end I tror”, der tog udgangspunkt i en større undersøgelse.

Den væsentlige, økonomiske forskel ligger nemlig i valg af platform. Artiklens undersøgelse viste, at shopejere vurderede etableringsomkostningerne til at være kr. 188.000. for et opensource CMS system, hvor flertallet af shopejere med en hosted shopløsning forventede omkostninger i omegnen af kr. 38.000. Men næsten hver fjerde, der stod overfor at skulle starte en webshop, undervurderer omkostningerne. Det handler ikke kun om selve omkostningen til shoppen, men ligeså meget om omkringliggende elementer som søgemaskineoptimering og drift.

For at skabe et overblik over etableringsomkostningerne er her et par priseksempler. Der findes selvfølgelig billigere alternativer i forhold til udvikling og design af opensource løsningen, da prisen på udvikling og design er 100% afhængig af dine behov og ønsker. Sammenligningen ser ud som følger:

 

Med en hosted shopløsning er dine omkostninger konstante, og du ved, hvad du har med at gøre. På en opensource løsning skal du indregne support og måske en programmør, og det kan være en svær post at beregne, da den ikke er konstant. I forhold til opsætning og design, har du i opensource frie tøjler, men i standard versionen er designs inkluderet, og du behøver ikke en designer eller programmør til at skabe et fra bunden.

Vil du træde varsomt, kende dine præcise omkostninger og ikke skulle tænke på kodning eller supportomkostninger, er en hosted løsning det rette valg for dig.

Ønsker du mere frihed, fleksibilitet, og hælder du mere til selv at opdatere og finde moduler til din shop, så er en opensource løsning det optimale valg for dig.

Skriv et svar