Arkiver

HardwareNyheder

Disse 6 hardware-startups vil være årets iværksættere

Anden omgang af hardware acceleratoren Danish Tech Challenge er ved at nå vejs ende, og der er nu udvalgt seks finalister, der kæmper om præmien på 500.000 kroner.

Danish Tech Challenge er Danmarks største hardware-accelerator. De mest ambitiøse hardware startups er i fuld gang med at udvikle deres produkt og forretning på DTU.

Danish Tech Challenge udgør en vigtig del af økosystemet på DTU. Hos forskerparken Scion DTU er der omkring 200 virksomheder, heriblandt SEED Capital. Scion DTU er en central del af det højteknologiske miljø af virksomheder omkring DTU. Danish Tech Challege er med til at udvikle de nye virksomheder, som popper op.

”Den synergi, som er mellem forskerparken, med en høj koncentration af virksomheder, og universitetet, med en stor samlet mængde af teknisk talent, giver i den grad mening,” forklarer Jakob Svagin, projektleder hos Danish Tech Challenge.

De seks finalister er…

Spiio Leaf
Spiio Leaf er en slags digital finger, som gartnere kan placere i jorden omkring udvalgte planter. Den digitale finger måler temperatur, lysintensitet, jord- og luftfugtighed døgnet igennem. På den måde kan gartneren følge sine planter online og nøjes med at inspicere dem, når behovet opstår.

Læs mere: Spiio vil gro big data i millionvis af planter

Fluidan
Fluidan er en sensor og målecelle, der kan analysere væskers egenskaber, mens de produceres.

Intelligent Marking
Dette koncept tager udgangspunkt i verdens første fuldautomatiske markeringsrobot. Den bygger på en ny udnyttelse af GPS-teknologi og kan bruges på alle baneanlæg, hvor der er behov for markering af linjer.

Læs også: Verdens første fuldautomatiske markeringsrobot til fodboldbaner

SpaceInvader 
Klodsede paller, der ikke kan stables, er en af årsagerne til, at mange lastrum i transport- og logistikbranchen ikke udnyttes tilstrækkeligt. Spaceinvader har skabt et fleksibelt og mobilt pallestativ, der gør det muligt at stable en del af pallerne i flere lag. Palle-stativet kan bruges i alle dele af transportkæden fra lagerterminal, gaffeltruck og lastbil.

MedTrace
Denne startup har udviklet et system, der kan gøre det nemmere og billigere for hospitaler at diagnosticere hjertepatienter.

Mequ
Mequ har lavet en transportabel væskevarmer, som kan varme blod og andre væsker op til behandling af traumepatienter.

Læs også: Dansk medtech skal redde traumepatienter

I 2014 vandt Nordic Power Converters, der havde opfundet en løsning på LED-lampernes korte levetid og desuden mindskede materialeforbruget.

Læs også: Danish Tech Challenge: Udvikling og produktion hænger sammen

Skriv et svar