Arkiver

NyhederRobot

Udvikling Fyn: I 2016 sætter vi Odense på verdenskortet

Odenses robot-økosystem går et spændende år i møde, når 2016 melder sig på dørtrinnet. Et år der kommer til at cementere byens navn på verdenskortet inden for robotteknologi.

En af de ting, der kommer til at give genlyd i Europa, er naturligvis Robobusiness Europe 2016 eventet. Denne internationale konference kommer til at blive afholdt med Odense som vært i 2016-18. En bedrift, der vil give opmærksomhed og potentielt øget samarbejde til Odenses robotklynge. Det er samtidigt en god mulighed for de forskellige startups i Odense, for at blive eksponeret og eventuelt tiltrække udenlandske investeringer og samarbejdsaftaler.

De fynske startups kan til gengæld komme godt fra start hjemme i Odense, ved at deltage i Odense Robotics Startup Hub, som starter op i det nye år. Startups, der deltager, vil blandt andet få fri adgang til Dansk Teknologisk Instituts nye innovationshal samt blive tildelt en mentor fra DTI.

Første kandidater i droneteknologi
Samtidigt starter de første kandidatstuderende op på specialiseringen i droneteknologi på Syddansk Universitet til februar. En linje, der blev udviklet for at uddanne og tiltrække rigeligt med kvalificeret arbejdskraft til robotklyngen i Odense.

Generelt regner Udvikling Fyn med en bredere rekruttering fra både Danmark og udlandet af kvalificerede medarbejdere til de fynske robotvirksomheder. Mikkel Christoffersen, forretningschef hos Udvikling Fyn,  siger at de generelt oplever en øget international interesse, som igen er med til at booste miljøet med ny ekspertise, medarbejdere og investeringer.

Skriv et svar