Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Nyheder

Mike Radoor: At være iværksætter er ikke som du tror

Nederlag bliver kun til læring, hvis man reflekterer over, hvad der kunne være gjort anderledes – til næste gang. To iværksættere besluttede sig for at gøre uge 23 til nederlagets uge, hvor 5 iværksættere deler historierne om det-der-projekt-der-gik-galt. Initiativet blev skudt i gang af Nikolaj Astrup under overskriften “Startupmiljøet – en hyklers paradis” – Læs vores artikel her. Trendsonline fører nu ideen videre med gæsteindlæg fra danske iværksættere der deler deres oplevelser og nederlag under hashtagget #prøverigen. Herunder kan du læse Mike Radoors #prøverigen.

..En bekendelse. Du må ikke misforstå. Overskriften taler sandt, men selvfølgelig elsker jeg at være iværksætter, selvstændig og/eller skaber af projekter. For mange er det at blive selvstændig en drøm. Det kan for mange være en pisse god ide… til at begynde med.

Nu vil jeg bestemt ikke skræmme alle jer håbefulde derude, men når det så er skrevet, så tror jeg at det er på tide at fortælle lidt sandheder. Jeg tror det er på tide at vende vrangen ud på et liv, som mange går og forestiller sig. Et liv som for mange tænkes at være vildt fedt, fyldt med friheder, penge, piger, biler, invitationer til VIP events, spændende tider og jeg kunne blive ved. Men kære venner. Her er hvad et iværksætter liv også er fyldt med.

Læs også: #prøverigen: Så længe du har noget godt, så kommer kunderne… Ikke!

Finansielt stress

Du er kun dig og din pengepung. Når du ikke i mål med din arbejdsindsats, må du ned til banken… igen. Ned for at sikre at alle dine ansatte kan få løn til tiden, for at sikre at dine regninger kan blive betalt til tiden og endnu vigtigere, for at sikre dit projekt stadig kan leve. Nok den hårdeste form for stress som findes, og den form som “fucker” med din finansielle sikkerhed. Dit sikkerhedsnet er nu i fare, og du kan ikke sove om natten. Husk på at du stadig skal tidligt op og arbejde 12-15 timer dagen derpå. Og uden søvn er den OK hård. Du starter højst sandsynligt også uden løn og må leve på havregrød i en del tid.

Læs flere indlæg på Mike Radoors blog

Spørgsmål

De vækker dig om natten. De fjerner dit fokus under aftensmaden. De fjerner dig fra familien, venner og bekendte. De vælter ind hele tiden, og værst af alt forsøger du at finde svar… konstant. Hvordan løser jeg det, det og det? Hvad bør jeg gøre med den, det og det? Hvornår rykker vi på det, det og det? Hvis ikke vi når det, hvordan klarer jeg så det, det og det? De vælter ind.

Læs også: #prøverigen med Jonathan Løw: Tre ting jeg gør anderledes, når jeg #prøverigen

Koldt på toppen

Der er koldt på toppen, og du har i sidste ende nok kun dig selv at diskutere enormt vigtige punkter med. Du vil sidde inde med pinefulde hemmeligheder, og de vil drive dig til vanvid mange sene timer på døgnet.

Ensomhed / isolation

I mange tilfælde skal du ofre så meget omkring dig, at dine omgivelser giver op og lader dig Mike Radoor Miintoforblive alene. Mange gange skal du ofre selv dine tætte mennesker omkring dig for dit projekt. Igen, du har i sidste ende kun dig, og tager du ikke action, så falder det hele ned og ramler foran dig. Du vil i de fleste tilfælde arbejde mere end gennemsnittet, og den rytme, du normalt har været vant til, er nu væk, og du skal finde dig en ny rytme. At arbejde 90-100 timer om ugen kan blive en realitet. Det er det for mig.

Følg Mike Radoor på facebook her.

Ferie – hvad er det?

Ferie kommer aldrig til at blive det samme som før. Ingen betalt ferie længere. Ingen arbejdstager foredele, ingenting. Vil du på ferie, må du bruge af egen formue, som måske endnu ikke er skabt. Du har måske belånt dig så meget, at det at tage på ferie blot ville give dig flere udfordringer end først antaget.

Forhold

Glem det. Medmindre du har en SUPERWOMAN, som kan finde sig i, at du kommer hjem klokken 23, at du arbejder i weekenden, at hun altid vil være “nummer 2″, at du er træt, udmattet og til at lukke op og skide i når du kommer hjem, at du vælger hende og hendes familie fra, at du ikke engagerer dig ret meget i forholdet og mange flere ekstremt ubehagelige ting. Med andre ord så tror jeg, at jeg kommer til at skrive en bog om at være gift med en iværksætter. Den tror jeg hurtigt, mange kan få glæde af, for det er absolut ikke let! Almost mission impossible.

Læs også: #prøverigen af Steffen Kjærulff: Det var ikke finanskrisens skyld

Jeg kunne nævne en del flere ting, men de overnævnte er dem, som jeg ser som de mest væsentlige. Alt har en pris venner. Personligt ville jeg aldrig være foruden et iværksætterliv. Jeg har oplevet så sindsygt mange fede ting. Jeg har fundet en balance som føles rigtig. Og hold nu kæft hvor har jeg bare oplevet verden (og oplever den stadig) på den fede måde. Jeg elsker mit liv og ville aldrig bytte det for noget. De ofrelser, jeg har gjort, har været hårde, grimme og egocentriske – men det her er jo mit eventyr. Min passion gløder, og jeg vil skide på, hvad det koster. Jeg betaler gerne ved kasse et.

Følg Mike Radoor på Instagram her.

Men alt har en pris, og lige nu betaler jeg stadig af på den “personlige konto” for det liv, jeg drømmer om. Husk på at vi alle ofrer os et eller andet sted i livet. Det er ikke alle, som er klar til at ofre familie, villa, hund og volvo for et ensomt liv i en 1-værelses lejlighed i 5-10 år. Misforstå mig nu ikke når jeg skriver 1-værelses lejlighed i 5-10 år, men det kan prisen let være. På den anden side venter der sig en enorm belønning, hvis bare du kæmper, indtil du når den.

Highfive

Mike

Du kan læse det oprindelige blogindlæg her.

Skriv et svar