Arkiver

GuideNyheder

5 nyttige råd inden du skal til jobsamtale

TED Talks er altid underholdende og interessante. Det samme kan man næppe sige om jobsamtaler. Til at rode bod på det har vi her samlet fem fantastiske TED Talks, der kan hjælpe dig med forberedelserne, inden du skal til din næste store jobsamtale. 

Amy Cuddy: Dit kropssprog former hvem du er
Vores kropssprog påvirker måden, hvorpå omverdenen opfatter os. Det ved de fleste. Men vores kropssprog har også stor betydning for måden, vi opfatter os selv på. I denne TED Talk viser social psykolog Amy Cuddy, hvordan “styrkeposering” – det at stå i en tilstand af styrke, selv når vi ikke føler os selvsikre – kan påvirke testosteron og cortisol-niveauet i hjernen, og måske endda have en indvirkning på vores chancer for succes.

 

Julian Treasure: Hvordan man taler, så folk gider at lytte
Har du nogen sinde været ude for, at du talte til nogen, men at ingen rigtig lyttede efter? Så er denne video noget for dig. Dette er lydeksperten Julian Treasures nyttige råd. I denne TED Talk demonstrerer Julian Treasure sine bedste råd omkring gennemtrængende tale – lige fra nogle praktiske stemmebrugsøvelser til tips om, hvordan man taler med empati.

 

Melissa Marshall: Talk nerdy to me
For de af jer, der har en mere teknisk baggrund, er det vigtigt at huske på, at det ikke er alle i taler med, der har samme tekniske ekspertise som jer. I denne ultra korte video (4,5 minutter), kommer Melissa Marshall med nogle stærke foreslag til, hvordan du kan gøre din ekspertise mere tilgængelig og forståelig for udenforstående.

Hovedbudskabet er: Jargon er skidt, fortællinger er godt!

 

Pamela Meyers: Hvordan man spotter en løgner
Når du er til jobsamtale, handler det ikke kun om at imponere din arbejdsgiver, det handler også om at finde ud af, om den stilling, du søger, er den rette for dig. Hermed ikke sagt at din potentielle fremtidige arbejdsgiver vil være uærlig omkring de arbejdsopgaver, jobbet indebærer, eller det arbejdsmiljø, du vil komme til at arbejde i, men det skader heller ikke at kende til de signaler, der afslører en løgner.

For nogle af os er det også en god ting at være bevidst omkring, hvordan vores nerver ændrer måden vi kommunikerer på. Hvis nogle af vores nervøse ticks får os til at fremstå utroværdige, er det uden tvivl noget, der er godt at være bevidst om. Se med og få Pamela Meyers nyttige råd.

 

Tali Sharot: Optimismens slagside
Undersøgelser har vist, at optimisme kan ændre vores krop og have positiv indflydelse på mange forskellige aspekter af livet. Optimisme kan sænke stressniveauet, opretholde motivationen og mange andre gode ting. Og som en god nyhed er mange af os faktisk optimitiske fra naturens side.
Det vi dog skal være på vagt overfor, ifølge Tali Sharot, er ikke at lade os selv miste grebet om virkeligheden. Vi har brug for både en sund dosis optimisme og en dosis forsigtighed for at forberede os selv på succes. Dette er en god ting at have i baghovedet uanset hvilket stadie af jobsamtalen, du sidder i.

Skriv et svar