Arkiver

IværksætterlivNyheder

Mads Bukholts 2 bedste råd til at få succes som iværksætter

Som 22-årig blev Mads Bukholt headhuntet af en af verdens førende internetvirksomheder og var med til at starte deres hidtil største filial i Australien op. I dag, 4 år efter, har han arbejdet uden stop og er i dag fronten for den nordiske ekspansion af Rocket Internet. Her giver han sine 2 bedste råd til, hvordan du gør ham kunsten efter og får succes som iværksætter. 

Mads Bukholt startede sin karriere som 22 årig, hvor han blev headhuntet til at være en del af det team, der skulle bygge Rocket Internets hidtil største virksomheder i Australien op. Efter det startede han sin egen virksomhed, EduKarma, rejste verden rundt som selvstændig konsulent og arbejdede for forskellige financielle startups.

I dag er han 27 år og direktør i Cuponation, den hurtigst voksende virksomhed i Rocket Internet – en virksomhed, der er verdensmestre i at bygge online startups og har som mission at blive den største internetplatform udenfor USA og Kina.

Mads er således en erfaren herre, og vi har derfor spurgt ham, om han vil dele sine 2 bedste råd til at opnå succes inden for startupverdenen. Det ville han gerne.

Råd nr. 1 – Gør det mens du er ung – tag chancer

”Tag nogle chancer. Min filosofi bag er, at hvis man gerne vil prøve noget ud over det sædvandlige, eller være den næste stjerneiværksætter, så bliver man også nødt til at opføre sig som den person. Og det gør man ikke ved at tage de sikre valg hver gang. Tværtimod så bliver man nødt til at tage nogle chancer. Og her er timingen bare bedst når man er ung,” siger Mads Bukholt og fortsætter:

”Så mit råd er: jagt udenlandske muligheder, jagt internships i fede virksomheder, du glorificerer, eller start din egen virksomhed – find ud af hvad du har lyst til, hvad du brænder for at skabe og kom så i gang med det. Og vær ikke bange for at begå fejl! Det værste, der kan ske, er, at du må starte forfra, og det er sgu okay i en ung alder.”

Råd nr. 2 – Arbejd, arbejd, arbejd

”Arbejd hårdt! Hvis man i den her verden kigger efter de mest succesfulde mennesker, så vil man ikke finde dem, der slapper af med en arbejdsuge på 40-50 timer. Man finder dem som virkelig, virkelig har en passion for det de laver, og når de har det, så arbejder de røven ud af bukserne. Og jeg tror, at det er rigtig væsentligt, at de to ting følger hinanden. For hvis du ikke arbejder røven ud af bukserne på det, som du prøver at bygge, så vil jeg næsten vædde med, at det ikke bliver en succes. Og du kan ikke arbejde røven ud af bukserne, hvis du ikke er passioneret omkring det, du laver,” siger han og tilføjer:

“Jeg tror, der er et meget romantisk billede af, hvad det vil sige at være iværksætter – at man pludselig har dyre biler, yachts og ikke skal arbejde – men det er i princippet det stik modsatte af, hvad det vil sige at være iværksætter.”

“Det, det handler om for de flestes vedkommende, er at sidde i et mørk indelukket rum i flere måneder eller år, fordi man bygger noget, som man er så stolt af og glad for, mens man lever af billig papmad – alt sammen fordi man er så forelsket i sin ide frem for det, der følger med. Man kan altså ikke starte med pengene og bilerne som målet, det tror jeg ikke på. Det skal være passionen, der driver værket,” siger Mads Bukholt afslutningsvis.

Skriv et svar