Arkiver

IværksætterlivNyheder

Hver tredje iværksætter er kvinde

Fordelingen af kvinder og mænd i iværksætteri

2015 har haft et kontinuerligt fokus på køn og fordelingen mellem mænd og kvinder i iværksætteri og tech jobs. Seneste tal fra Erhvervsstyrelsen er vand på møllen, da undersøgelsen vurderer, at fordelingen af de to køn har været konstant siden 2001.

Der er startet flere netværk, og der bliver afholdt en række events, der henvender sig til – og i nogle tilfælde også udelukkende for – kvinder.

Der er også uddelt priser til kvindelige iværksættere, fordi de er kvinder. Blandt andet blev stifter af Endomondo, Mette Lykke, udråbt til Årets Kvindelige Leder af It-Branchen, og den danske stifter af det Berlin baserede startup Clue, Ida Tin, vandt Female Web Entrepreneur of the Year til årets startup festival i Finland, Slush. Også Ivækstprisen hyldede Årets Kvindelige Iværksætter igen, Herle Jarlsgaard Hansen fra FindersKeepers.

Læs også: 5 råd til den kvindelige iværksætter

Erhvervsstyrelsen har annonceret tal baseret på CVR registreringer, hvor de finder, at udviklingen af fordelingen mellem mænd og kvinder har været konstant siden 2001.

CVR_ERSTEn iværksætter er statistisk set defineret som en person, der etablerer ny virksomhed og registrerer nyt CVR inden for byerhvervene og tæller ikke omregistreringer, genåbning af virksomhed, overtagelse eller lignende.

Læs også: COO i Queue-it – Barsel er skyld i for få kvindelige iværksættere

Læs hele nyheden hos Erhvervsstyrelsen.

Skriv et svar