Arkiver

NyhederPlatform

Iværksætter-mor med hånden på kogepladen

Bragt første gang d. 6. februar 2015. Dorte Damgaard Sejthen var en af de danske iværksættere, der oplevede allermest ‘hype’ i starten af året 2015. Derfor får du chancen for at genopfriske hukommelsen her.

Efter godt 3 års udvikling og en millioninvestering fra den danske venture fond CAPNOVA blev den danske familieapp Filihood lanceret den 23. december 2014. Med godt 700 aktive brugere efter blot en måned i luften kunne stifter Dorte Damgaard Sejthen begynde at trække vejret igen.

Ideen opstod, fordi Dorte Damgaard Sejthen havde en “Barnets Bog”, som skulle have indeholdt alle de sjove ting, som hendes søn havde sagt gennem tiden. Men efter det første år blev indlæggene i bogen mere og mere sjældne, og til sidst blev bogen sat på en hylde for at samle støv. I stedet blev tegninger og billeder strøet løst i skuffer og mapper rundt omkring.

Det fik Dorte Damgaard Sejthen til at tænke på, hvor nemt det ville være, hvis hun i stedet for at klippe og klistre tingene ind i en bog kunne bruge sin smartphone til at uploade minderne til en online “Barnets Bog”. Ideen til Filihood var undfanget.

Fra ‘9 til 5-ansat’ til iværksætter uden indtjening
I 2013 gik Dorte Damgaard Sejthen på investor-jagt, men det var ikke helt ligetil. Investorerne ville alle gerne se hende lægge hånden på kogepladen, men Dorte Damgaard Sejthen stod som fraskilt mor med sin søn på 10 år og et hus solgt med tab i finanskrisen. I den situation var det svært at frasige trygheden ved et fast job.

I november 2013 stod Dorte Damgaard Sejthen så overfor det endegyldige valg. Skulle hun tage imod en tilbudt stilling hos en privat virksomhed, hun havde som kunde i sin lille marketingvirksomhed, eller skulle hun stoppe?

”Det var nogle hårde måneder, hvor det kun lige nøjagtigt løb rundt,” fortæller Dorte Damgaard Sejthen.

Dorte Damgaard Sejthen valgte at gøre sig selv arbejdsløs, da hun på det tidspunkt var i dialog med flere investorer.

Millioninvestering fra CAPNOVA og privat investor
Og så vendte skuden. Med en privat investor i hånden kom en mindre millioninvestering fra CAPNOVA i hus i maj 2014 efter et halvt års ulønnet arbejde.

Jens Søndergaard fra CAPNOVA fortæller, at Dorte Damgaard Sejthens evne til at vedkende sig både stærke og svage sider var en en vigtig grund til investeringen. Dorte Damgaard Sejthen sagde fra starten, at hun ikke kendte meget til teknik. Derfor stillede CAPNOVA som krav, at der kom en CTO ombord som medejer og operativ ressource. Hun havde heller ikke meget salgserfaring, hvilket blev løst ved at tilknytte en coach, som skulle styrke hende i rollen som sælger.

“Vi fik sammensat et stærkt team i virksomheden, som også efterfølgende har vist rigtig god evne til at eksekvere. Gentagne undersøgelser viser nemlig, at teamets evne til løbende at tilpasse sig markedet, konkurrenter og erfaringer, er altafgørende for at få succes som opstartsvirksomhed. Det troede vi, at vi fik med Dorte og Filihood, og de forventninger har hun og teamet fuldt ud levet op til,” fortæller Jens Søndergaard.

Jens SøndergaardUdover ærlighed og et godt team fremhæver Jens Søndergaard to ting ved Filihood, som skilte sig ud fra det, CAPNOVA ofte bliver præsenteret for. Han uddyber:

“Nummer et: Dorte er en moden kvinde, som har haft gode og vellønnede stillinger i det private erhvervsliv inden for projektledelse og marketing. Hun har med andre ord en erfaring, som er guld værd som iværksætter. Nummer to: Hendes ide udspringer ikke af teknisk interesse, som vi ellers meget ofte ser, men derimod af et konkret, observeret og dokumenteret behov i markedet, samt en stærk plan at føre den ud i livet.”

1 kommentar

Skriv et svar